Nokia viser Lumia 900 på CES

Nokia viser Lumia 900 på CES

Den tredje Windows Phone-modellen kommer til USA først.

Samtidig med at toppmodellen Lumia langsomt ruller ut i hele Europa, viser Nokia nyeste medlem av familien i Las Vegas denne uka. Lumia 900 er dedikert for Nord-Amerika, og er utstyrt med støtte for 4G-mobilnettverket LTE.

Det melder PC World US fra CES.

Designuttrykket er det samme som i tidligere Lumia 800 og N9. Skjermen er en 4,3-tommers Amoled, og Carl Zeiss leverer optikken til kamera. Fotografering er som vanlig tungt vektlagt, og vidvinkelen skal tilsvare 28 mm i konvensjonell 135-format (FX). Den har også et frontkamera for videokonferanse. Fargene vil være mellomblå og svart.

Nokia hevder de denne gangen har lagt ekstra vekt på egen app-utvikling som utnytter Metro-flis-grensesnittet i Windows Phone. Nyhetskanalen CNN og underholdningskanalen ESPN nyter godt av dette. Kunder som mener idrett er viktig og interessant skal ha grunn til å være ekstra fornøyd.

USA har vært problemmarkedet for Nokia. Selv om firmaet har vært verdens største mobilleverandør i årevis, har de aldri fått det til i Nord-Amerika. Pris eller salgsstart var likevel ikke klarere enn «i løpet av de neste månedene». Toppsjef Stephen Elop lover at prisene skal være aggressive, men noe annet hadde vel ikke vært å vente.

Microsoft-toppsjef Steve Ballmer var også til stede under lanseringen. Han hadde selv en hovedinnledning mandag kveld der Windows Phone var et av temaene.

Ballmer la ikke skjul på at ambisjonene for salg av Windows Phone er store. Salget har til nå vært skuffende lavt, men selskapet setter sin lit til nye telefoner fra flere leverandører. Ifølge kilder i it-bransjen akter Microsoft og Nokia aleine å bruke 600 millioner kroner på markedsføring av Windows Phone bare i år.

Salget av Lumia 710, «billigmodellen» i Lumia-serien, starter i USA gjennom T-mobil denne uka.

Enterprise