Nordmann er årets CIO i Sverige

Nordmann er årets CIO i Sverige

Kjell Rune Tveita i If har blitt kåret til årets beste it-direktør i Sverige.

Det svenske IDG-tidsskriftet CIO har kåret CIO i If Skadeforsikring som Sveriges beste it-direktør for 2011. Nordmannen Kjell Rune Tveita har sittet som øverste it-ansvarlig i den nordiske forsikringsgiganten i 11 år, med jobber både i Sverige og Norge.

Ifølge CIO beskriver kollegene han som pragmatisk og fri for floskler.

- Det artigste med å være CIO i If, må være å jobbe tett med forretningssiden, utveksle løsninger og jakte på nye muligheter – og så alle menneskene, sier Tveita til svenske CIO.

Forretningskritisk it

For et forsikringsselskap som If er det it helt avgjørende for å kunne drive, og man kan trygt si at it er forretningskritisk. I it-avdelingen jobber det da også 500 personer med alt fra prosessforbedring til kundestøttesystemer. Mange av it-folkene jobber nærme de forskjellige avdelingene og har sine egne it-sjefer som rapporterer til Kjell Rune Tveita. Selv sitter Tveita i konsernledelsen og hans it-sjefer inngår i ledelsen på de forskjellige forretningsområdene.

- Vi har jobbet steinhardt for at it skal være nærme virksomheten gjennom å utnevne en it-sjef for hvert forretningsområde. Det gir en balanse på tvers av forretningsområdene og it-synergier, sier han til CIO.

På spørsmål om hvordan han utvikler teamet sitt, svarer Tveita:

- Ja, si det? Jeg tror fremfor alt det handler om å finne de sterke sidene til individer, og sette de sammen, jeg trenger både den kloke eldre mannen og den entusiastiske ungdommen. Jeg tror altså på et team med ulike egenskaper, hvor man behandler hverandre med respekt.

CIO er en del av IDG Sverige som er et søsterforlag av IDG Norge som eier Computerworld. Computerworld kårer også Årets it-direktør. Vinneren av i 2011 ble Sverre Roséns i Storebrand.

Les mer om de beste norske it-sjefene her.

Les om:

Enterprise