Nordmenn outsourcer til Peru

Nordmenn outsourcer til Peru

Søkeselskapet Infofinder bruker it-kompetanse i Peru. - De har høy nok kvalitet på kompetansen, sier daglig leder Lars Morten Nygaard.

Infofinder, med it-kjendis Idar Vollvik som største aksjonær, har utviklet en søkemotor spesialtilpasset for elektroniske dokumenter internt i små og mellomstore bedrifter. Selskapet har gjennom CC First etablert virksomhet i Peru.

I lokalavisa Adressa.no forteller Lars Moltu i CC First om outsourcingsbedriften hans.

– Så vidt vi vet er vi de første norske som etablerer et IT-selskap i Peru, sier Moltu.

Mål å bli 100

Sammen med Bjørnar Arnesen etablerte han i fjor sommer selskapet CC First i Perus hovedstad Lima. Nå har de elleve ansatte, og målet er å bli 100 i løpet av tre år. Selskapet selger programmeringstjenester.

– Norge vil bli det viktigste markedet for oss, men vi har kunder også i Peru, Argentina, Australia og Danmark, sier Moltu.

Han er glad for samarbeidet med Infofinder. Trondheimsbedriften må sette ut programmeringsjobben når deres søkemotor skal tilpasses forretningssystemer i en bedrift, og det er denne jobben som skal utføres i Peru.

Skalering viktigst

- Ja vi har satt i gang, og har gått gjennom evalueringsfasen. Nå har vi en del av vår produksjon der, sier Nygaard i Infofinder til Computerworld.no.

At det er nordmenn i CC First som er mellommenn synes Nygaard er bra.

- Ja, vi er veldig fornøyd med det. Fordelen er at vi har en slags kulturbro, det er lettere enn å ha direkte kontakt, sier han.

Ifølge er Nygaard er det ikke nødvendigvis besparelsene på lønnskostnadene som er viktigst.

- For oss er det skalerbarheten som gi oss mest gevinst. Vi snakker om høyt kvalifisert arbeid, vi jobber mest med .Net-baserte løsninger. I dagens marked kunne vi også få godt betalt for kompetanse her i landet. Men det er veldig vanskelig å få tak i det. Med denne løsningen kan vi skalere etter behov, forteller Nygaard.

Infofinder setter ikke ut kjernevirksomheten sin, men tilleggsfunksjoner. Det betyr at selskapet kan tilby mange flere funksjoner tilpasset kundene. I tillegg mener Nygaard det også er et sosial side med å sette ut arbeid til Peru.

- Det er stort potensial i dette type arbeid i Peru. Vi utnytter på en måte ressurssituasjonen der, og hjelper til å bygge opp noe i Lima. Det er en del av tanken til CC First, også å bidra noe der. Det syns vi er en sjarmerende tanke, sier Nygaard.

Les også: Alt om outsourcing gratis!

Les om:

Enterprise