- Nordmenn er for rike og late

- Nordmenn er for rike og late

Comcom-sjef mener utenlandske it-konsulenter yter bedre enn norske.

- Nordmenn og norske konsulenter er blitt for rike og late, sier Ådne Tveit, ansvarlig for selskapet Comcoms virksomhet i Asia, til Finansavisen.

Comcom lager mobil-apper på oppdrag fra bedrifter. Appene utvikles av selskapet i Norge og norske underleverandører, men også av et konsulenthus i Bulgaria. I tillegg er Comcom i ferd med å etablere kontor med egne ansatte i Ukraina.

Når han sender ut forespørsel om å utvikle mobile apper eller tjenester har han som leder i et lite it-selskap ofte opplevd liten oppmerksomhet og dårlig service når han har sendt ut forespørsler. Ofte har Tveit blitt irritert fordi konsulentselskapene forventer de har avtalen i boks uten at de trenger å yte noe.

- Billigere og vel så bra

- Mange konsulenter er ikke sultne nok og det er kamp om ressursene. Vi må betale mye for de flinke hodene og når de ser slutten på et prosjekt, er de på vei til et nytt, ofte før kunden føler de er skikkelig ferdig. I andre land er konsulentene sultne. Derfor gjør de med for å levere god kvalitet og konsulentselskapene strekker seg mer for å vinne oppdrag, forklarer Tveit.

Selskapet han jobber i ble startet for fem år siden og søkte først konsulenter utenlands for å senke prisen.

- Jobben ble ikke bare gjort billigere. Vi erfarte også at kvaliteten på leveransen var vel så god som det vi hadde fått levert fra norske konsulenthus. Vår erfaring er at utenlandske konsulenthus er vel så bra som norske, også målt i absolutt kvalitet, sier han til Finansavisen.

Ikke rakettforskning

Selv om Tveit bedyrer ordningen fungerer godt, innrømmer han at de kreative og ansvarlige ressursene må sitte lokalt, mens selve grovarbeidet er greit å sende ut av landet.

- De utenlandske prosjektene må ledes, og være godt spesifisert. Magne jobber på instruks ovenfra og ned – på godt og vondt. Det skjer ingenting av seg selv, sier Tveit til Finansavisen.

Tveit mener det ikke er rakettforskning å lage en app og at det største behovet derfor er arbeidskraft.

Les om:

Enterprise