Norman leverer vekst

Norman leverer vekst

Datasikkerhetsselskapet Norman økte omsetningen med åtte prosent i første kvartal 2007 til 68,7 millioner kroner, men tjener mindre enn i fjor.

Norman oppnådde et EBITDA-resultat på 5,3 millioner kroner i første kvartal etter vesentlige investeringer i salg og FoU (forskning og utvikling) - og effekten av økning i utsatte inntekter. Fakturert omsetning økte med 15 prosent i første kvartal (seks prosent i samme periode i fjor).

Resultat før skatt ble 4,4 millioner kroner, sammenlignet med 9,3 millioner kroner i første kvartal i fjor. Til tross for svakere marginer har selskapet opprettholdt en sterk kontantstrøm i første kvartal. Selskapets drift genererte en kontantstrøm på 16,3 millioner kroner, sammenlignet med 17,3 millioner kroner året før, ifølge en pressemelding.

LES OGSÅ: Svenske kritiserer Norman

Driftskostnadene var 9,8 millioner kroner høyere i første kvartal i år enn i samme periode i fjor. Som planlagt er selskapets salgs- og FoU-kostnader økt. Større volumer av programvare som lastes ned av kundene har også ført til høyere nedlastningskostnader

Bra i Europa

Den sterke veksten i Europa utenfor Norge fortsatte i første kvartal. Særlig hadde Skandinavia utenfor Norge en sterk vekst. Omsetning fra det norske markedet viste en liten nedgang i første kvartal, men den underliggende salgsutviklingen i Norge er positiv, ifølge meldingen.

Første kvartal var preget av forberedelser til en rekke forestående produktlanseringer. Blant disse er neste generasjon av Normans hovedprodukt Norman Security Suite. Dagens versjon vil bli oppgradert til neste generasjon Norman Security Suite, som inkluderer antivirus, personlig brannmur og foreldrekontroll.

LES OGSÅ: Norman på pinebenken

Les om:

Enterprise