Norsk jente bak Doodle-logo

Norsk jente bak Doodle-logo

Hilde Lorentzens (20) Doodle stakk av med seieren blant 10 000 innsendte forslag i Googles Doodle-konkurranse.

Torsdag i forrige uke var hennes Doodle med bilde av en sykkel i grønt gress på Googles hjemmeside i alle nordiske land.

- Utrolig gøy

Lorentzen hadde ingen forventninger om å vinne da hun redesignet Googles logo.

- Det er utrolig gøy at så mange likte mitt logoforslag og stemte meg frem som vinner. Dette gir helt klart inspirasjon for kreativiteten, sier hun til avisen Gjengangeren.

Grafisk designer

For tiden studerer hun grafisk design i Australia. Det er derfor ekstra morsomt å kunne vise til at hun har hatt en Doodle på trykk.

- Når jeg studerer grafisk design og har reist rundt halve jorda for å videreutdanne meg her ved Griffith University, så er det artig å få en slik anerkjennelse, sier hun.

Som vinner av konkurransen fikk hun en Samsung Nexus mobiltelefon og nettbrett, i tillegg til 10 000 kroner som hun kunne gi bort til en klubb eller et godt formål.

30 000 stemmer

Jan Grønbech, Country Director Google Norge, mener Lorentzen er en verdig vinner.

- Konkurransen har fått enormt god respons både i Norden og internasjonalt, og det er selvfølgelig ekstra morsomt for oss med en norsk vinner. Vinnerlogoen er absolutt i tråd med Googles verdier knyttet til miljø og grønne initiativer, sier han i en presseuttalelse.

Totalt fikk Lorentzens Doodle over 30 000 stemmer.

Doodle-team

Google er kjent for å redesigne sin logo i forbindelse med feiringen av ulike høydepunkter og personligheter, og har et eget team som jobber med dette på heltid. Totalt 300 amerikanske og 700 internasjonale doodles har blitt utviklet og presentert på Googles søkesider siden 1998.

Her finner du oversikten over tidligere Google Doodles.

Les om:

Enterprise