Norsk Windows 7 kan drøye

Norsk Windows 7 kan drøye

Microsoft bekrefter at engelsk Windows 7 kommer før jul, men den norske versjonen kan vente til 2010.

Windows 7 ligger godt an og vil bli ferdig i fjerde kvartal, i tide til å rekke å havne under juletreet.

Ifølge bloggen til seniordirektør i Windows’ ingeniørkorps, Steven Sinofsky, ligger produktet an til å gå fra RC (release candidate) til RTM-status innen tre måneder, det vil si august. RTM står for Release To Manufacturing, og betyr simpelthen at produktet er bra nok kvalitetsmessig til å kunne kalles ferdig og er klart til distribusjon.

- Hvis vi får til det følger vi vårt felles mål om å ha pc-er med Windows 7 klare til julesesongen, sier Sinofsky.

Problemer kan oppstå

Det er imidlertid forbehold. Selv om Sinofsky satser på RTM i august, advarer han om at det ikke er satt noen konkret dato.

- Vi tar ikke sikte på noen deadline. Kvaliteten på produktet og en smidig avlutning er de viktigste kriteriene, sier han.

Det er fortsatt ting som kan dukke opp i prosessen fra RC til RTM som kan forårsake forsinkelser, som installasjonsglipper, sikkerhetsfikser, krasjer, ikke-fungerende maskinvareenheter, problemer med installasjon av tredjeparts programvare, problemer med Windows Update og ikke minst blodfersk maskinvare som bør få sine drivere vedlagt.

7 ikke på norsk

Men om selskapet ikke møter noen store overraskelser ligger det altså an til 7 mot juletider. Følger Windows 7 XP-tidsskjema, er systemet installert på nye pc-er rundt 11. oktober, mens datoen om systemet følger Vista-tidsskjema er rundt 4. november.

I så fall rekker 7 såkalte «Black Friday» med fin margin. Black Friday, første fredagen etter Thanksgiving, markerer avspark på juleshoppingen i USA. I år er den konkrete datoen 27. november.

Acer har på sin side sagt at de vil selge Windows 7-maskiner allerede i slutten av oktober.

Det er likevel rimelig usansynlig at den norske versjonen blir klar til juleshoppingen.

- Tradisjonelt sett tar det rundt 60 dager etter lansering i USA, før versjonen kommer på norsk. Dette på grunn av oversettelse og kvalitetssikring av språk, sier pressetalskvinne Kristin Fjeld Fransson ved Microsoft Norge.

Dermed kan det se ut til at man må nøye seg med engelskspråklig Windows 7 om du vil installere det med en eneste gang.

Prisen for Windows 7 er ikke satt.

Les om:

Enterprise