Norske it-direktører i europeisk kåring

Norske it-direktører i europeisk kåring

Egil Brækken og Jan Erik Ressem nominert som Europas beste it-direktører.

It-direktør Egil Brækken i Hafslund og it-direktør Jan Erik Ressem i Lånekassen, ble begge nominert til prisen ”European CIO of the Year Award”. Totalt var det 15 nominerte til utdelingen.

Prisen ble delt mellom Pascale Avargues, it-ansvarlig i den franske byen Bordeaux, Marcello Cordioli i det italienske entreprenørselskapet Permasteelisa og Daniel Lebeau i farmasigiganten GSK Biologicals.

Både Brækken og Ressem var begge finalister i Computerworlds kåring ”Årets it-direktør 2010”.

LES OGSÅ: En av disse blir Årets it-direktør

- Det var morsomt og spennende å være blant de 15 finalistene i kåringen av Europas beste it -direktør. Selv om jeg ikke vant, var det mye oppmerksomhet om hva Lånekassen har fått til av betydelige gevinster med digitalisering, også på europeisk nivå, sier Jan Erik Ressem.

Ressem var eneste norske deltager under konferansen CIO City i slutten av mars i Brussel, hvor kåringen fant sted, i regi av CIOnet og det franske prestisjeuniversitetet Insead.

Bank og OL

I en epost til Computerworld skriver Lånekassens it-direktør at det var mange erfaringer å hente fra it-kolleger fra andre land.

Ressem traff blant andre Gerry Pennell som er it-direktør for London-OL i 2012 og Idoia Maguregui, it-direktør for den spanske banken Bankinter.

- Bank tenker jo jeg i utgangspunktet er en kjedelig, rutinepreget bransje, også på it-siden, mens å arrangere OL i en av verdens mest kompliserte byer må være preget av stor kreativitet og teknologiske nyvinninger. Men på it-siden er det litt omvendt. Bankenes oppmerksomhet er rettet mot innovasjon – de som skaper rett innovasjon med it ut mot kundene, er de som vinner kunder (den beste og enkleste app-en). Men Pennell vil ha “minst mulig innovasjon”, her gjelder det å holde seg strengt til planene så alt går bra ved oppstart av OL, skriver Ressem.

Nytt i Norge

CIOnet er relativt nyetablert i Norge. Organisasjonen, som startet i Belgia i 2006, har som formål å bygge nettverk blant it-direktører som skal legge til rette for deling av erfaringer. Jens Petter Mathisen, som har lang fartstid fra it-bransjen - blant annet i Sun, står bak den norske satsingen.

- Vi er i oppstartfasen og har fått på plass en rådgivningsgruppe som har planer for aktivitetene fremover. Målet vårt er å gjøre denne litt rare jobben som it-direktør litt enklere, sier han og legger til:

- Det er som et av medlemmene sa det: Jeg har 220 ugjorte gjøremål når jeg kommer på jobb om morgenen, når dagen er over har jeg 240.

Mathisen mener it-direktør vil ha nytte av å snakke sammen og lære av hverandre hvordan man best takler en krevende arbeidsdag.

Diskusjonsforaene er en egen nettside, samt fysiske seminarer og møter. Nettverket har 2600 medlemmer i Europa, mens CIOnet Norge per i dag har 15 medlemmer. Ifølge Mathisen er ambisjonene å runde 100 i løpet av året.

Les om:

Enterprise