Norske it-sjefer presses hardere

Norske it-sjefer presses hardere

Fire av fem får mer å gjøre og møter tøffere krav fra ledelsen.

Ifølge Sterias årlige undersøkelse blant norske it-sjefer, blir arbeidsdagen deres stadig tøffere.

Fire av fem norske it-sjefer melder om økt arbeidsmengde og flere krav fra bedriftsledelsen.

- It-avdelingen må stadig vekk finne måter å skvise mer ut av de samme ressursene på, hevder markeds- og kommunikasjonsdirektør Anders Lindgren i Steria i en pressemelding.

Høyere krav

80 prosent i undersøkelsen var "helt" eller "delvis" enig i at arbeidsoppgavene har økt de siste par årene, uten at ressursene har vokst i samme takt.

- Dette er ikke så dramatisk som det kanskje høres ut, mener Lindgren.

- Stadig flere bedriftsledere krever å få mer igjen for it-investeringene sine, og ofte er potensialet absolutt til stede for effektivisering. Stikkordene er gjensidig forståelse it-sjefen må forstå bedriftens forretningsutfordringer, og ledelsen bør sette seg inn i bedriftens it-utfordringer og legge klare føringer.

Blir forstått

77 prosent mener at bedriftsledelsen er i "stor" eller "ganske stor" grad lydhør for it-avdelingens ønsker og behov. Bare tre prosent føler at de ikke blir forstått.

Dette kan ha en sammenheng med at it-sjefer nå i større grad også har blitt en del av toppledelsen.

- De siste ti årene har it-sjefrollen blitt stadig mer profesjonalisert. Det er lenge siden it-folkene satt med obskure t-skjorter isolert i et kott og spiste kald pizza. En moderne it-avdeling sitter i bedriftens hjerte og leverer viktig støtte til forretningskritiske funksjoner. Å få toppledelsen til å se potensialet som ligger i it-avdelingen har tatt lengre tid, men undersøkelsen vår antyder at det har vært en utvikling, mener Lindgren.

Enterprise