Novell taper mindre

Novell taper mindre

Linux-effekten i selskapet ledet av Ron Hovsepian (bildet) begynner å merkes, men overskuddet mangler.

Salget av SUSE Linux-produkter gir utslag i Novells kvartalsresultat, som ble lagt fram i går. Novell rapporterer et underskudd på 3,42 millioner dollar. Det tilsvarer en bedring på 48 prosent sammenlignet med samme kvartal for et år siden, da underskuddet var 6,5 millioner dollar.

Unntatt engangsposter lå salgsinntektene på totalt 16.1 millioner dollar, mot 23,8 millioner i samme periode i fjor. Omsetningen økte marginalt, fra 236 til 243 millioner dollar. Divisjonen Open Platform Solutions økte inntektene med 77 prosent, til 22 mill. dollar.

Sterk Linux-vekst

Novell er dessuten opptatt av å vise at ordretilgangen er god: Det ble fakturert Linux-ordre for 38 mill. dollar, som er en vekst på 95 prosent mot samme fjorårsperiode. For divisjonene Identity and Access management og Systems and Resource Management var utviklingen mindre imponerende, med en vekst på henholdsvis to og fire prosent. Virksomheten Workgroup hadde en nedgang på to prosent ned i løpet av perioden.

For finansåret totalt venter Novell en omsetning på mellom 924 og 955 millioner dollar, sammenliknet med 967 millioner dollar i 2006.

Enterprise