Novell tjener fett på Microsoft-avale

Novell tjener fett på Microsoft-avale

Avtalen med Microsoft har gitt Novell en enorm økning i omsetning.

Novells Linux-forretning går som det suser etter at selskapet i fjor inngikk en avtale med sin store fiende, Microsoft. Veksten skal være på svimlende 243 prosent.

- Vår salg av Linux har i løpet av ett år økt med 243 prosent, basert på alene fra de første tre kvartaler i 2007, sier Justin Steinman, markedsdirektør i Novell.

Det ser ikke ut at dette er en engangseffekt heller.

LES OGSÅ: Ga seg som Novell-sjef

- Vi ser fortsatt en vekst på dette området som har bidratt til de 243 prosentene, sier Susan Heystee i selskapet til Computerworlds nyhetstjeneste.

I fjor november inngikk Novell en gedigen avtale med Microsoft som gjorde det mulig å kjøre både Windows programmer og SUSE Linux på de samme datamaskinene. Som en del av avtalen vil Microsoft forhandle SUSE Linux gjennom sine kanaler, og vil utvikle felles løsninger med Novell.

Ifølge Steinman har Novell fått rundt 100 millioner dollar omsetning direkte fra Microsofts salg.

- Når vi er ute for å selge, og konkurrerer med for eksempel Red Hat, kan våre selgere si: vårt system samarbeider med Microsoft. For mange kunder som har Windows-applikasjoner, virker det fornuftig å bruke en Linux-versjon som fungerer sammen med Windows, sier han.

Microsoft ville ikke si om selskapet har tjent i kroner og øre på avtalen, men selskapets Peter Rodriques forklarte overfor Computerworlds nyhetstjeneste at Microsoft ser partnerskapet med Novell som vellykket.

LES OGSÅ: - Religionskrigen mellom Linux og Windows er over

Enterprise