Ny Android i neste uke

Ny Android i neste uke

Neste Android-versjon, kalt Ice Cream Sandwich, lanseres med Samsungs nye mobilflaggskip.

På en tilstelning i Hong Kong onsdag i neste uke lanserer Google den nyeste versjonen av operativsystemet Android, med kodenavn Ice Cream Sandwich, eller Android 4.0.

Lanseringen skjer i samarbeid med Samsung, ifølge en presseinvitasjon fra de to selskapene. Samsung benytter anledningen til å lansere sitt neste flaggskip, smarttelefonen Nexus Prime, også kjent som Galaxy Nexus.

Ice Cream Sandwich bygger på en helt ny struktur, som gjør at applikasjoner automatisk tilpasses den plattformen de kjører på, enten det er en smarttelefon, et nettbrett, eller en bærbar pc. Det betyr at Google vil få en slutt på problemet med fragmenteringen av operativsystemet, som til nå har vært utviklet i forskjellige retninger på ulike plattformer.

Kraftkar

Samsung lanserer altså en ny smarttelefon, spesielt for Ice Cream Sandwich, og det er ingen smågutt det er snakk om, skal vi tro ryktene:

Samsung Galaxy Nexus blir utstyrt med en dual core 1,2 GHz OMAP 4660 prosessor fra Texas Instruments, som glatt plasserer den i øvre sjikt hva gjelder hastighet på moderne smarttelefoner. Den får også 1 GB arbeidsminne (dobbelt så mye som det derre andre røret), og hele 32 GB intern lagringsplass, adskillig mer enn de fleste nyere smarttelefoner, samt to kameraer, hvorav ett er på fem megapixler.

Her kan du se det beste videoklippet vi har greid å finne av den nye telefonen, fra den Rumenske gadgetbloggen Gadget.ro. Hvor de har fått telefonen fra er et åpent spørsmål, men det ser i alle fall autentisk ut:

Neste ukes lansering skulle egentlig funnet sted 11. oktober i San Diego, men ble utsatt på grunn av Steve Jobs’ død.

Du kan følge med på lanseringen live den 19. oktober, om du orker, tidsforskjellen betyr i så fall at du må stå opp kl. 04:00 norsk tid.

Enterprise