Ny betaversjon av Mountain Lion

Ny betaversjon av Mountain Lion

Apple har sluppet den andre forhåndsversjonen av OS X 10.8 for utviklere.

For drøyt en måned siden overrasket Apple alle med å kunngjøre at neste versjon av OS X ville slippes til sensommeren.

OS X 10.8, også kjent som Mountain Lion, består av over 100 nye funksjoner og forbedringer, deriblant AirPlay Mirroring, iMessages for Mac, et nytt Varslingssenter, Game Center, mer iCloud-integrasjon og samt mye annet som du kan lese mer om her.

På samme tidspunkt ble første forhåndsversjon sluppet for utviklere. Fredag kveld, nøyaktig en måned senere, ble forhåndsversjon nummer to gjort tilgjengelig, melder Macworld Sverige.

Flere varslinger

OS X Mountain Lion Developer Preview 2 kommer med flere nyheter til allerede introduserte funksjoner.

Først ut er støtte for Twitter-notifikasjoner i Varslingssenter, skriver 9to5Mac. Varslinger funker på @svar og direktemeldinger. De dukker opp som både bannere under menylinjen og som vanlige varslinger i selve Varslingssenter-oversikten.

I tillegg til at Mac App Store også støtter Varslingssenter, åpnes det også for at nettsider kan koble seg opp mot varslinger, ifølge Allt om Mac. Safari har nå fått en egen innstillinger for varslinger. Det kan bety at for eksempel Facebook eller Gmail i fremtiden vil kunne vise varslinger i Varslingssenter.

En annen funksjon som introduseres i Safari er iCloud-faner. Funksjonen lar brukere synkronisere Safari-faner på tvers av Mac- og iOS-enheter via iCloud. Funksjonen aktiveres ved å klikke på iCloud-knappen som nå finnes i Safari-adresselinjen.

Ellers har Safaris nye felles adresse- og søkefelt fått en ny animasjon ved lasting av nettsider. "Det hele minner om romfilmer der romskipet går opp i hastigheter raskere enn lysets hastighet og får et spor av blått skinnende lys etter seg", skriver Allt om Mac.

Ber om kontaktliste-tillatelse

Apple har fått mye kritikk over et problem relatert til at iOS-applikasjoner får tilgang til blant annet kontaktlisteinformasjon uten å be om brukernes tillatelse. Som en følge av dette kommer OS X 10.8 nå med en ny dialogboks som spør om godkjenning for nettopp dette. Dette er også ventet å komme til iOS.

Til slutt introduserer 10.8 støtte for stedsbaserte påminnelser i det nye Påminnelser-programmet. I første utviklerversjon var det kun mulig å lage datobaserte påminnelser. Ifølge 9to5Mac ser det ut til at Mac-en selv vil spore din lokasjon når du kobler til trådløst nettverk og varsle deg når du ankommer spesifisert sted, som på en iPhone.

Påminnelser kan dessuten synkroniseres til iOS-enheter ved hjelp av iCloud, hvilket betyr at du kan lage en påminnelse fra din datamaskin og bli varslet på din iPhone når du ankommer din destinasjon.

Tidlig betaversjon

For å laste ned OS X Mountain Lion Developer Preview 2 må du være registert utvikler hos Apple. Les mer på Mac Dev Center.

10.8 er fremdeles bare i beta, så vær oppmerksom på at det fortsatt er en del som ikke fungerer som det skal. En liste over kjente feil i andre forhåndsversjon finnes for øvrig å lese hos The Next Web.

Den ferdige versjonen av Mountain Lion er ventet i løpet av sensommeren, noe som burde innebære august eller september. Lion ble lansert i slutten av juli i fjor.

Les om:

Enterprise