Ny diskkryptering for Mac

Ny diskkryptering for Mac

Check Point med sikker diskkryptering for Mac-er i bedrifter.

Sikkerhetsfirmaet Check Point har lansert Check Point Full Disk Encryption for Mac OS X 10.6 Snow Leopard.

Foruten å gi full diskkryptering av Mac-ene i en installasjon gir løsningen også mulighet til å kryptere endepunkter på kryss av flere operativsystem-plattformer.

Mange plattformer

Check Point hevder at de etter denne lanseringen tilbyr krypteringssikkerhet på flere plattformer enn noen av konkurrentene: Mac OS X, Windows, Linux og VMware samt mobilplattformene Symbian, Windows Mobile og Palm.

Check Point Full Disk Encryption-løsningen forenkler utrulling og administrasjon av kryptering av endepunkter i nettverk ved automatisk å kryptere alt innhold på diskene.

Både operativsystemfiler, eksisterende filer, midlertidige filer og slettede filer krypteres. Med et så høyt sikkerhetsnivå skal bedriftens nettverk være fullstendig beskyttet mot ulovlig inntrengning, selv om en disk flyttes til en annen datamaskin, ifølge Check Point.

Med løsningen for Snow Leopard-baserte Mac-er kan denne sikkerheten nå utvides til bedrifter med blandede miljøer av Mac-er og Windows-pc-er.

Sentral styring

Full Disk Encryption-løsningen fra Check Point kan rulles ut og administreres sentralt, og den har gode administrasjons- og loggfasiliteter som skal gjøre det enkelt å overvåke systemene og påse at bedriftens regler følges. Check Point hevder at løsningen bidrar til å redusere bedriftens totale it-kostnader.

Blant sikkerhetstiltakene som er innebygd i løsningen, er Pre-boot Authentication, som går ut på at brukeren må identifisere seg med brukernavn og passord før operativsystemet startes. Løsningen har også støtte for ekstra sikkerhetstiltak som Smart Cards for å identifisere brukerne.

Løsningen inneholder fjernhjelp og web-basert brukerstøtte, Secure Remote Help, for blant annet å gjenopprette glemte brukernavn og passord.

Prisen på løsningen avhenger av hvor mange Mac-er som skal omfattes av krypteringssikkerheten. For én klient er prisen 102 dollar, og så synker prisen per klient jo større installasjonen er, opplyser norgessjef Leif Sundsbø hos Check Point til Macworld.no.

I Norge distribueres Check Points produkter gjennom firmaene Computerlinks (www.computerlinks.no ) og Infinigate (www.infinigate.no ).

Det finnes en god del krypteringsløsninger for Mac på markedet, til og med gratis løsninger, men de fleste er beregnet på individuelle brukere, ikke på å administreres sentralt slik som Check Points løsning.

Det følger også et enkelt krypteringsprogram med på alle Mac-er: FileVault , som kan benyttes til å beskytte brukerens hjemmeområde på Mac-en.

Du kan lese mer om Check Points Mac-løsning her .

Les om:

Enterprise