- Ny Fast-sjef styrker Lervik

- Ny Fast-sjef styrker Lervik

Tross elendig ventet resultat har Fast fremdeles kreditt i finansmarkedet. - De har en veldig sterk teknologi, sier analytiker Sjur Malm i SEB Enskilda.

Fast er inne i en tung periode. Selskapet sendte ut sist uke en resultatvarsel som var langt dårligere enn ventet. Dermed ser det mørkt ut for selskapets løfter om positive resultater innen 2007.

Samtidig ble det kjent at Fast har ansatt en ny toppsjef som ved siden av John M. Lervik skal lede selskapet. Amerikaneren Joseph Krivickas er ansatt som operativ direktør (Chief Operating Officer), og skal ta seg av det meste rundt driften i selskapet.

- Jeg vil si at det er et fornuftig trekk. Det tar litt av trykket vekk fra Lervik. Lervik bruker alt for mye av sin tid på operasjonelle ting. Dette gir han mer tid til å lede på toppnivå, sier analytiker Arild Nysæther i Fondsfinans til Computerworld.no.

LES OGSÅ: Håpløst for Fast

- Må vise bedring

Han får medhold av Sjur Malm i SEB Enskilda, som også tro at Fast tross dårlige resultater har en del å gå på.

- Han som kommer inn må jobbe hardt med den daglige driften for å gjøre den lønnsom. Fast har veldig sterk teknologi, de er fremdeles verdensledende på søk. Men det hjelper ikke hvis de ikke tjener penger på det, sier Malm.

Han mener at Fast må vise bedring i lønnsomhet for at aksjekursen skal bevege seg positivt.

- Jeg har snakket med en flere kunder av Fast og de virker å være fornøyde. Det kritiske for Fast er å få samsvar mellom kostnader og inntekter. De må begynne å vise lønnsomhet. For å klare det tror jeg Fast må reorganisere og bli et mer fokusert selskap.

LES OGSÅ: Lervik: - Endelig forstår verden oss

Krivickas får ansvar for alle globale operasjoner hos Fast. I praksis rapporterer alle andre til ham. Men verken Nysæther eller Malm tror dette vil svekke Lerviks posisjon, men heller styrke den i det han er best til, nemlig å forklare kundene hvorfor Fasts teknologi er så bra.

- Blant Lerviks sterke sider er salg, og evnen til å la kundene skjønne hva teknologien kan gjøre for dem. For selskapet er det en fordel at de får inn nye krefter til å fokusere på den daglige driften, sier Malm.

- Fast trenger mer kapasitet i toppledelsen. Dette gir Lervik mer rom, og han bruker mindre tid på det operasjonelle, sier Nysæther.

Som et ytterlige bevis på at Fasts posisjon ikke er så dårlig som resultatene tilsier holder DnB Nor Markets denne uken Fast på listen over anbefalte aksjer .

LES OGSÅ: NTNU presenterer Lervik som Norges svar på Bill Gates

Les om:

Enterprise