Ny nedtur for Windows

Ny nedtur for Windows

Andelen Windows-brukere faller fortsatt. Lyspunktet heter Windows 7.

Windows har fått hard medfart i de seneste rapportene fra selskapet Net Applications. Selskapet overvåker hva slags operativsystem brukerne av en rekke nettsider har, og lager statistikk basert på dette.

LES OGSÅ: Rekord-få bruker Windows

Årets første måned er ikke bedre nytt for Microsoft enn hva som har vært trenden den siste tiden.

88,3 prosent av nettbrukerne som Net Applications overvåker, brukte Windows i januar. Et høyt tall, men det er 0,42 prosentpoeng lavere enn i desember. Og tallet har dalt med 2,2 prosentpoeng bare de siste 90 dagene. Prosentene er i seg selv lave, men om man overfører statistikken til all nettrafikk, utgjør det millioner av brukere.

Fallet de siste tre månedene er det styggeste på de fire årene som Net Applications har utarbeidet rapportene, og fallet er dobbelt så stort som Windows forrige fallrekord.

LES OGSÅ: Mac knuser Linux - takket være Vista

Samtidig som Windows faller, øker antall Mac-brukere. Også i januar økte andelen av Mac OS X-brukere, denne gang med med 0,3 prosentpoeng. Mac-økningen har vært tydelig de siste månedende, også da parallelt med Windows' nedgang.

Men for å gi Microsoft noen gode nyheter: Windows 7-betaen ser ut til å ha fått en varm velkomst.

Fra uken før beta-versjonen ble sluppet til uken etter, økte bruken av Windows 7 fra 0,03 prosent til 0,14 prosent. I helgene har man sett at så mange som 0,22 prosent har brukt betaversjonen. Dette tyder på at det er privatpersoner som leker seg med det nye operativsystemet hjemme, og at Windows 7-interessen foreløpig er større i de tusen hjem enn i bedriftsverdenen.

Når det gjelder Windows Vista, Windows 7 sin forgjenger, blir dette nå brukt av 22,5 prosent. Dette er det høyeste tallet hittil, for operativsystemet mange vegrer seg mot å installere.

LES OGSÅ: It-sjefene vil prøve Mac

Les om:

Enterprise