Ny nettløsning til lokalavisene

Ny nettløsning til lokalavisene

Edda Media vil forkaste publiseringsløsningen fra Saxotech. 35 lokale nettaviser får ny løsning.

Edda Interaktiv vurderer ny publiseringsløsning til alle lokalavisene i Edda Media. Nå står det mellom to leverandører til konsernet, en avtale som etter det Computerworld erfarer er verdt flere millioner kroner.

- Vi trenger et verktøy som gir våre journalister og redaktører de verktøyene de trenger for å møte den nye hverdagen. I tillegg trenger vi et system som er stabilt og raskt. Der har vi hatt store utfordringer i dag, sier avdelingsdirektør Henning Sund i Edda Interaktiv.

Den danske publiseringsløsningen Saxo, som er i bruk i dag, har vært nede i lange perioder, og mange journalister er svært misfornøyde med systemet. Det er ikke helt avskrevet, men ifølge Sund peker alt i retning av at Saxo blir kastet ut.

Vurderer tjenester

Sund vil ikke kommentere hvilke leverandører som er aktuelle, men Escenic er et av de publiseringsløsningene som brukes av mange norske nettaviser.

Det er en rekke områder som Edda nå vurderer i forhold til ny løsning. Han ønsker ikke å gå konkret inn på hvilke tjenester som det skal være tilrettelagt for, men muligheten for å hele tiden kunne legge til nye funksjoner blir viktig.

- Brukermedvirkning, søketeknologi og nye verktøy for redaktører er viktig for oss. I tillegg kommer stoffutveksling mellom Avisenes nyhetsbyrå og andre redaksjoner, sier Sund.

Eddas prosjektgruppe som jobber med ny publiseringsløsning består av it-folk fra konsernet, samt representanter fra lokalavisene. Beslutningen om hvem som skal levere løsningen skal være klar i august.

Enterprise