Ny Openoffice neste år

Ny Openoffice neste år

Ifølge Apache kommer versjon 3.4 av kontorpakken tidlig neste år.

Apache informerer om at kontorpakken Openoffice 3.4 ventes sluppet første kvartal 2012.

Det vil bli en utviklerutgave, hvis fokus er å sikre at hele kodebasen er kompatibel med Apache-lisensvilkårene. Det finnes kode i pakken som ikke er Apache-lisenskompatbiel. I noen av disse kodesnuttene har originalutviklerne riktignok gledelig gjort om på sine lisensvilkår for å få koden Apache-kompatibel.

Først oppvask, så festmiddag

- Vi fokuserer på utviklerne med denne utgaven, og sikrer at den er sikker når det gjelder intelektuelle eiendeler. Med det sagt er det brukerforbedringer også, slik som bedre håndtering av grafikk, sier Ross Gardler, prosjekt-mentor, til The Register.

Når koden er ryddet opp i, vil Apache, som overtok prosjektet i juni i å, gjøre en rekke forbedringer for brukerne. Dermed vil det etter oppvasken dukke opp delikate brukerforbedringer.

Fruktbart

Selv om partene neppe gifter seg igjen beskriver han samarbeidet med Libreoffice-gjengen som fruktbart, med utveksling av kode og utvieksling av hjelp til å fikse «bugs».

- Jeg tror ikke vi vil finne sammen igjen - vi har ulike visjoner og ulikt lisensperspektiv. Men det er mer enn nok plsas til med enn to varianter - jo flere, jo bedre, sier Gardler.

Les om:

Enterprise