Ny Windows 7 på nett - RC?

Ny Windows 7 på nett - RC?

27 nye endringer er gjort siden sist. Brukerlisensen indikerer at det er utgivelseskandidat.

En ny Windows 7-versjon, navngitt som build 7057, har nå dukket opp på nettet. Reaksjonene har ikke latt vente på seg, melder Computerworld USA. Siden utgaven dukket opp hadde den per midten av fredag blitt lastet ned mer enn 37.000 ganger i 32-bit versjon, ifølge tall fra Mininova.

Egentlig er disse betaene ment for Microsoft-folk og enkelte andre, mens øvrigheten skal holde seg til betabygg 7000 som ble utgitt i januar. Men internversjonene lekker kjapt, og forrige lekkasje, bygg 7048, skjedde for bare for få uker siden.

I skjermdumper på nett kan man se at sluttbrukerlisensen omtaler 7057-systemet som «Microsoft Windows 7 Operating System Release Candidate 1». En Release Candidate (RC), eller utgivelseskandidat, er når en utviklerprosess har kommet såpass langt at versjonen har potensial til å bli utgitt med mindre det dukker opp noen alvorlige feil.

Men er det RC?

Skjermdumper, både på bloggen My Digital Life og forumet til Neowin.net , viser at utgåttdatostempelet på bygg 7057 er datert 2. mars 2010. Det er mangfoldige måneder etter utløpsdatoen på beta-versjonene hittil, som utgår rundt midten av sommeren 2009.

I tillegg har 7057 id Win7_RC_1_Ult_NRL_en-US i motsetning til Win7_B.1_PRO_NRL_en-US som det var forrige gang, og teksten «For testing purposes» har blitt byttet med «Evaluation copy».

Microsoft har ikke satt noen offisiell tidsfrist for en utgivelseskandidat. Derimot har direktør for ingeniørkorpset i Winodws, Steven Sinofsky, hintet kraftig om at det ferdige RC-bygget vil offentliggjøres slik at folk utenfor Microsofts kretser skal få testkjøre den før den kommer i butikken.

5057 kan med andre ord potensielt være snakk om et RC-førbygg eller et testbygg med innbakt RC-lisens.

Ifølge den russiske bloggen Wzor har Microsoft internt planlagt en såkalt escrow-RC til slutten av april. Escrow er en internversjon der utviklerne stopper all utvikling og sammen med beta-testere begynner å undersøke produktet for kritiske feil. Siste uken i mai vil det komme en offisiell RC, mener Wzor.

27 endringer

Ved siden av RC-spørsmålet er det mest interessante de 27 endringene i 7057. Windows 7s Chaitanya Sareen har blogget om endringene. Av endringene som er fremhevet, angår fire av dem skrivebordet, sju angår Windows filutforsker og sju angår printere og andre enheter. Det er også lagt til flere nettverksdrivere.

Det følger også med et helt spesielt problem der tekstprogrammet Notepad automatisk åpner filen desktop.ini ved hver oppstart, ifølge My Digital Life.

Dette skal imidlertid være lett å løse.

Les om:

Enterprise