Nye knalltall fra HP

Nye knalltall fra HP

Økt salg av bærbare pc-er og bladservere utenfor USA ga HP en sterk økning i inntekter og resultat i tredje kvartal.

HPs inntekter økte med 10 prosent til 28 milliarder dollar i tredje kvartal, sammenliknet med samme periode i fjor. Resultatet er opp 20 prosent, til 2,5 milliarder dollar.

- Jeg er svært fornøyd med resultatene, sier styreformann og administrerende direktør Mark Hurd.

Europa opp

Siden det amerikanske markedet fortsatt er i økonomiske vansker, er det Europa som står for størstedelen av veksten. Deretter følger Asia, mens inntektene fra Brasil, Russland, Kina og India la på seg 24 prosent. Til sammen får nå HP 68 prosent av sine inntekter fra land utenfor USA.

Justert for valutaendringer øker inntektene med fem prosent, og en stor del av økningen kommer fra maskinvare. Pc-delen alene står for 15 prosents vekst og 10,3 milliarder dollar av omsetningen.

Salget av bærbare pc-er øker med 26 prosent, mens stasjonære også øker om enn med mer beskjedne seks prosent. Et annet lyspunkt er at selskapets serverdivisjon, hvor bladserversalget øker med 66 prosent og lagring kunne vise til 16 prosent vekst.

Tror på tjenestevekst

HP tror på en ytterligere omsetningsvekst i inneværende kvartal, til mellom 30,2 og 30,3 milliarder dollar.

- En virksomhet som kan styrkes selv om det blir dårligere tider er tjenester, ettersom selskaper da er mer åpne for outsourcing, sier finansdirektør Cathie Lesjak til Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

Les om:

Enterprise