Nye minustall for Trolltech

Nye minustall for Trolltech

Underskuddet er bare så vidt mindre enn i forrige kvartal.

Trolltech presenterte sitt resultat for første kvartal i morges.

Tallene viser et underskudd (EBITDA) på 11,2 millioner kroner av en omsetning på 48,1 millioner kroner. Tilsvarende tall for ett år tilbake var - 2,7 mill. og 37 mill.kroner.Trøsten for den norske spydspissen er at underskuddet var enda større i forrige kvartal, da minustallet var hele 13,5 mill. kroner.

LES OGSÅ: Skype velger Trolltech

Omsetningen vokste med 29 prosent til 48.1 millioner kroner, men var svakere i forrige kvartal. Trolltech forklarer dette med vanlige årstidssvingninger i markedet.

Mange nye fjes

Kostnadene i første kvartal økte med 19,4 millioner kroner til 59,3 millioner kroner. Veksten i kostnader forklares med markant vekst i staben. På slutten av første kvartal 2007 hadde Trolltech 227 fast ansatte og fire konsulenter på fulltid. Det gir en økning på 74 personer siden samme tidspunkt i 2006.

LES OGSÅ: Vekst kostet Trolltech dyrt

Trolltech bedyrer i sin presentasjon at de to viktigste produktene - Qt og Qtopia - vil ha en fortsatt solid vekst utover i 2007.

- Trolltech utvider kundebasen, men oppnår ogsp en større omsetning fra eksisterende kunder enn i tidligere å, sier selskapets administrerende direktør Eirik Chambe-Eng.

Les om:

Enterprise