Nye tjenester i Windows Phone

Nye tjenester i Windows Phone

Marketplace er Microsofts Appstore, og Myphone tar backup av mobilen.

Nå er Windows Mobile 6.5 på gata, eller Windows Phone som Microsoft nå kaller sitt mobile operativsystem. I den anledning lanseres også en rekke nye telefoner.

Samtidig som systemet inneholder programvaremessige oppdateringer, satser Microsoft også beinhardt på at telefonen skal være en fullverdig underholdningssentral med inkludert funksjonalitet for sosiale nettverk som Facebook.

- Vi ønsker alle å være så nær som mulig de mennesker og den informasjon som er viktig for oss. Med en Windows Phone har du alltid kommunikasjonsverktøyene du trenger, i tillegg til underholdning og applikasjoner i hverdagen, sa Microsoft-topp Steve Ballmer under lanseringen.

Det lanseres også to nye tjenester som Microsoft mener vil gjøre folks hverdag enklere. Tjenesten My Phone skal gjøre det lett å ta sikkerhetskopier via Microsofts Live-id, og gir også mulighet til å fjernlåse telefonen eller slette innhold om den blir stjålet.

Marketplace lanseres som en forhåndsinstallert applikasjon som kan brukes til å laste ned applikasjoner fra Microsofts applikasjonsmarked. Fra start finnes det 246 applikasjoner i nettbutikken hvor kjøperen har 24 timers returrett på kjøpene. Marketplace kan også installeres på Windows Mobile 6.0 og nyere.

Enterprise