Nye Ubuntu får skryt

Nye Ubuntu får skryt

Versjon 10.10 av operativsystemet Ubuntu får svært god mottakelse blant ekspertene.

Canonical lanserte den siste versjonen av operativsystemet Ubuntu forrige søndag, til en svært god mottakelse fra flere eksperter. Systemet beskrives som et fullgodt alternativ til Windows, og skal være mer brukervennlig enn sine forgjengere.

Den nye Ubuntuversjonen, som også kalles Maverick Meerkat, er tilgjengelig for nedlasting både til desktop, servere og minibærbare maskiner.

Det satses også hard på nettskyen med Maverick, og automatisk synkronisering av viktige filer, bokmerker og settinger er tilgjengelig, i tillegg til Iphone- og Androidapplikasjoner for å synkronisere bokmerker og kontakter mellom Ubuntu og smarttelefoner.

Et av de nye elementene som får skryt er det nye skjerm-grensesnittet i Ubuntus lesebrettversjon, melder pcr-online.biz.

Grensesnittet har som mål å redusere rot og maksimere effektiviteten av de smale widescreen-skjermene man finner på lesebrett.

Maverick Meerkat er tilgjengelig for gratis nedlasting på Ubuntus nettsider. Her finner man også instruksjoner for nedlasting ved hjelp av USB-pinne til lesebrett som mangler optiske stasjoner.

Enterprise