Nytt meldingssystem i Oslo kommune

Nytt meldingssystem i Oslo kommune

Know it samarbeider med kommunen om utviklingen av et system for tilbakemelding om feil og mangler i Oslos gater.

Systemet har fått navnet bymelding og lanseres i disse dager for brukerne.

Bilde og id-merke

Den nye tjenesten er avhengig av at brukerne er aktive med tilbakemeldinger når de finner feil som for eksempel grafitti på bussholdeplassen, gatelys som ikke fungerer eller hull i veoen.

- Et eksempel på hvordan bymelding fungerer er når en innbygger på vei til jobben stopper ved et mørkt trafikklys som ikke fungerer. Personen henter frem mobiltelefonen og gjennomfører en meldingsregistrering ved hjelp av bymelding-applikasjonen. I tillegg kan et bilde av id-merket ved lyktestolpen legges ved meldingen, som blir sendt til riktig instans for reparasjon og utbedring, sier Stein Arild Sandnes i it-seksjonen ved Bymiljøetaten i Oslo.

Målet er at kommunen selv skal spare tid på å tildele meldinger til de som er ansvarlige.

Vil engasjere yngre folk

Know it har vært involvert i flere rammeavtaler med Oslo kommune de siste årene, og er veldig fornøyd med at denne applikasjonen nå ser dagens lys.

- Utviklingen av denne tjenesten har vært spennende og viser samtidig at Oslo Kommune ønsker og nå et yngre segment av innbyggerne, i tillegg til de som tradisjonelt har stått for de fleste meldingene tidligere, sier prosjektleder Lars Ivar Næss i en pressemelding.

Bymelding-applikasjonen er så langt tilgjengelig på Android-plattformen.

Enterprise