Nytt søk i OS X Yosemite

Nytt søk i OS X Yosemite

Spotlight blir nytt midtpunkt på Mac-en.

Med OS X Yosemite starter Apple opp et helt nytt fokus på søk. Her er detaljene

Apple introduserte som kjent nettopp nytt operativsystem for Mac.

Høstens utgave av OS X får tilnavnet Yosemite, og har en rekke nye funksjoner.

Vi er vant til å finne Mac-ens interne søkefunksjon, Spotlight, under lupe-ikonet øverst til høyre på menybjelken. Et søk der vil vise resultater i en blå drop down-meny rett under. Og i de nyeste OS X-variantene er det også anledning til å starte Wikipeida- og Google-søk rett fra resultat-listen.

Søk i fokus

Med OS X Yosemite starter Apple opp et helt nytt fokus på søk. Spotlight-ikonet er det samme stedet som før, men et klikk her åpner et nytt kapittel: Spotlight har blitt et eget vindu som tar opp plassen midt på skjermen din.

Som før kan man søke både på lokale filer og web-innhold, men interessant nok kommer søkeresultatene nå fra Bing og Wikipedia. Google er fremdeles standard-søkemotor for nettleseren Safari, riktignok.

Resultater vises sortert etter type, og kan også vise forhåndsvisning av innhold. Apper kan startes rett fra resultatlisten, og du trenger ikke å taste inn mange symbolene før treffene spretter opp. iTunes-innhold er også blant treffene, det samme er kart, film- og restaurant-anmeldelser.

Men også nyttige snarveier er det funnet plass til, som enkle regneoperasjoner, valuta- og enhets-konvertering. Ikke helt ulikt det som skje når du mater noe tilsvarende inn i Google. Mon tro om det blir påskeegg i Spotlight?

Du kan lese mer om Spotlight på Apples nettsider (nederst) her . Se et utdrag av WWDC 2014-åpningstalen, der Spotlight i OS X Yosemite demonstreres.

Les om:

Enterprise