- Office 2010-beta i november

- Office 2010-beta i november

Offentlig beta av Office 2010 er på vei, men detaljene er ukjente.

- Neste måned kommer offentlig beta av Office 2010, sier Microsofts administrerende direktør Steve Ballmer.

Uttalelsen kom under et innlegg på Microsoft Sharepoint Conference 2009 i Las Vegas, skriver Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste. I tillegg skal Sharepoint 2010 beta komme i november.

Taus med konkrete opplysninger

Microsoft vil imidlertid ikke gå ut med noe mer konkret enn at måneden blir november. Så den nøyaktige datoen er altså foreløpig ikke annonsert.

Ballmer sier at alle skal få testkjøre versjonen. Men Microsoft vil foreløpig ikke gå ut med hvor vidt antallet betanedlastinger vil bli begrenset, slik det var med Windows 7-betaen i starten eller for begrenset tidsperiode, slik det var med Windows 7-RC.

Det er heller ikke sagt noe om hvor vidt betaen vil koste penger, slik den gjorde under Office 2007, da Microsoft to seg betalt 1,5 dollar per nedlasting, alternativt teste det ut gratis via nettleseren.

Bruk mens du laster ned?

Det kan godt tenkes Microsoft tar i bruk teknologien Click-To-Run for betaen. Teknologien lar brukere installere og fortløpende ta i bruk elementer i pakka mens den lastes ned.

Det som er kjent om Office 2010 er blant annet at det vil komme en Starter Edition som erstatter gode, gamle, pensjonerte Works-pakka. Dette blir en reklameversjon av Office og er ment for at pc-leverandørene skal kunne legge den ved på pc-er. Versjonen vil innebære noe begrenset funksjonalitet når det gjelder Word og Excel.

Starter kan låses opp

Versjonen kan låses opp ved oppgradering til å bli Office 2010 Home & Student, Office 2010 Home & Business eller Office 2010 professional. Prisen for pakka er imidlertid ikke kjent, men ved en slik opplåsningsoppgradering er cluet at versjonen låses opp, slik at du slipper å laste ned hele sulamitten.

Selve Office 2010 forventes å være klar på en ukjent dato første halvår 2010.

Til nå ha en liten gruppe testere fått tilgang til Office 2010 i tillegg til Microsofts svar på Google Docs, nettbaserte Office Web Apps.

Les om:

Enterprise