Office 2010 kommer neste uke

Office 2010 kommer neste uke

De aller heldigste får kloa i Microsoft Office 2010 allerede på torsdag.

«Release to manufacturing» (RTM)-status markerer en milepæl for Microsoft Office 2010. Fredag oppnådde kontorprogrampakka statusen som medfører at koden er helt ferdig og at pakka nå er klar til produksjon og distribusjon.

Microsoft kan ifølge Computerworlds nyhetstjeneste meddele at kundene kan få fatt på pakken fra 27. april. Den vil bli rullet ut i to faser. De som kan få den på engelsk 27. april er de med tilgang til Volume Licencing Service Center. Volumkunder uten Microsofts Software Assurance kan skaffe den fra Microsofts partnere fra 1. mai, skriver Microsoft i en blogg.

- Lanseringsdatoen for bedriftsmarkedet er den samme i Norge som i USA, sier Espen Pettersen i Microsoft Norge.

Folk som er med i MSDN eller Technet er enda heldigere, og kan laste ned produktet fra 22. april - det stemmer, allerede på torsdag.

I juni vil pakken nå detaljhandlene i USA, og de som ikke klarer å vente kan forhåndsbestille fra Microsofts egen nettbutikk. Microsoft har riktignok ikke gitt ut noe tidsskjema for de internasjonale versjonene, men det er rimelig å anta at de vil følge like etter.

- For detaljhandlene i Norge er det mest nøyaktige jeg kan si at den vil bli tilgjengelig nærmere sommeren, eller til sommeren, sier Pettersen.

I USA er det skissert tre utgaver, Professional, Home and Business og Student. Førstnevnte er priset til 499,99 dollar (2950 kroner), den andre koster 279.99 dollar (1650 kroner), og sistnevnte koster 149,99 dollar (890 kroner). De norske prisene foreløpig ikke klare.

Blant de største endringene er nettskyløsningen. Office 2010 inkluderer Office Web Apps, som er lettvekterversjoner av Word, Powerpoint, Excel og Onenote og som kan brukes via internettoppkobling i kombinasjon av en nettleser.

Ifølge Microsoft har over 7,5 millioner personer lastet ned Office 2010 beta-utgaven siden den ble sluppet i november. Det er tre ganger flere enn antall nedlastinger av Office 2007 beta.

Les om:

Enterprise