Office blir nettbasert

Office blir nettbasert

Microsoft har endelig avslørt litt mer om sine planer for en nettbasert Office-pakke.

De siste tiårene har Microsofts Office-pakke vært nærmest enerådende innen sitt felt. Med sterk konkurranse fra en rekke fullgode gratisalternativer, har Microsoft sett seg nødt til å tenke nytt.

Ikke minst kan det se ut til at selskapet har gløttet til suksessrike Google Apps, som tilbyr en nærmest fullverdig kontorpakke rett i nettleseren.

Det var på utviklerkonferansen PDC2008 at Microsoft endelig avslørte mer rundt sin nettbaserte Office-pakke, samt en forbedret Office-pakke til Windows Mobile.

Office Live

Ikke overraskende ser det ut til at den nettbaserte utgaven vil bli hetende Office Live. Planen er å slippe Office Live samtidig som den neste fullversjonen av Office, kalt Office 14, noe som er ventet å skje mot slutten av neste år.

Office Live vil by på forenklede versjon av Word, Excel, Powerpoint og Onenote, og går dermed rett i strupen på Google Apps. Hvorvidt Microsoft lykkes vil nok i sterk grad være avhengig av prisnivå på den nye nettbaserte kontorpakken, hvor prisen må være relativt lav for å konkurrere med Googles gratis alternativ.

- Vi har lykkes svært bra med Office 2007. Windows har en milliard brukere, og 500 millioner Office-brukere. Det viser at det er et enormt marked for en enklere og billigere versjon av Office, sier Chris Capossela, visepresident i Microsofts bedriftsavdeling til IDGs nyhetstjeneste.

Les om:

Enterprise