- Office kommer til iPad

- Office kommer til iPad

Microsofts kontorpakke slippes til Apples nettbrett i 2012.

Ifølge nyhetstjenesten The Daily holder Microsoft på å utvikle en versjon av sin populære kontorpakke Office for iPad.

Frem til nå har Apples egen kontorpakke iWork vært den mest populære i sin klasse på App Store, men det vil fort kunne endre seg når Microsoft endelig kommer med sitt alternativ.

- Office er en av Microsofts bestselgere, etter Windows. I 2011 vil programpakken ha en fortjeneste på mer enn 15 milliarder dollar, ifølge Business Insider. Ved å utvide til nye plattformer - som iPad - kommer tallet bare til å vokse, skriver The Daily.

Ifølge The Daily vil Office-programmene antagelig koste omlag 10 dollar per app. Det er samme pris som Apple tar for sine tilsvarende apper Pages, Numbers og Keynote på iOS. I Norge ligger prisen på 70 kroner per program.

Microsoft har allerede sluppet en del apper for iOS, deriblant Bing, Windows Live Messenger, Onenote og Photosynth, men Office er nok fremdeles blant de mest etterspurte.

Office på Mac App Store

The Daily hevder også at en oppdatert utgave av Office tilpasset OS X Lion også er forventet i løpet av neste år - og denne vil antagelig bli solgt på Mac App Store.

Den nåværende versjonen av Office 2011 for Mac mangler støtte for mange av de funksjonene som ble introdusert i OS X 10.7, som automatisk lagring av dokumenter, fullskjermmodus og versjoner, skriver Macworld.se.

Office 2012 for Windows er allerede på betastadiet.

Les om:

Enterprise