Offshoring: - Kina tar over for India

Offshoring: - Kina tar over for India

Kinesiske byer vil ta over offshoring-hegemoniet fra Bangalore, Mumbai og Dehli i India innen fire år, hevder IDC.

Analyseselskapet IDC har introdusert en ny indeks som sammenligner 35 byer i Asia- og stillehavsområdet som potensielle senter for offshoring. Den er basert på parametere som lønnskostnader, leiekostnader, språkkunnskaper, myndighetenes politikk, infrastruktur og gjennomtrekk blant de ansatte.

I dag topper Bangalore listen, etterfulgt av Manila på Filipinene, Dehli og Mumbai. Kinesiske byer som er på listen i år er Dalian, Shanghai og Beijing, på henholdsvis femte, sjette og syvende plass.

Indiske byer har utfordringer med lønnskostnader og infrastruktur. Mens India har fokusert på vestlige markeder tror IDC at Kina vil ta for seg i de japanske og koreanske markedene etter hvert.

IDCs konkurrent, Forrester Research, er ikke fullt så optimistisk på Kinas vegne.

Allerede for to år siden ble Kina ansett som arvtakeren etter Indias offshoring-hegemoni. Men markedet har ennå ikke tatt av som ventet.

Kina tiltrekker seg først og fremst bedrifter fra Sør-Korea og Japan, men de fleste av disse foretrekker å etablere sine egne selskaper istedenfor å outsource fordi det er ikke så mange store selskaper som har spesialisert seg på dette.

Kina har heller ikke klart å overbevise skeptikerne om nivået på språkkunnskaper og beskyttelsen av intellektuelle rettigheter er bra nok.

LES OGSÅ: Blandet suksess for offshoring

Les om:

Enterprise