- OLPC er bare kommers

- OLPC er bare kommers

Nicholas Negroponte har aldri vært opptatt av læring, hevder en avgått leder i det presumtivt idealistiske prosjektet One Laptop Per Child (OLPC).

Ivan Krstic er tidligere sikkerhetssjef for OLPC-prosjektet. I et flammende innlegg kritiserer han OLPCs styreleder Nicholas Negroponte for å torpedere hele ideen med prosjektet. Dette handler bare om å pusje bokser, mener Krstic.

"Jeg sluttet da fortalte meg og andre at læring aldri var en del av hensikten. Hensikten, etter hans oppfatning, var å få ut så mange bærbare pc-er som mulig. Å si noe om læring ville være anmasende, så han vil ikke at OLPC skal ha noe programvare-team eller maskinvare-team framover", skriver Krstic.

"Nicholas' nye OLPC dropper de pedagogiske målene med prosjektet og blir i stedet en idealistisk organisasjon på 50 mennesker som skal pusje bærbare, i konkurranse med Lenovo, Dell, Apple, Asus, HP og Intel på deres hjemmebane, ved hjelp av den strategien vi vet ikke virker".

En gjeng norske entusiaster er kanskje ikke helt enige med Krstic. For et par uker siden feiret maskinsnes ankomst til Norge med en OLPC-fest. Se videoen her .

Tidligere har Negropontes beslutning om å lage en versjon av OLPC med Windows fått mange ledere til å trekke seg fra prosjektet. Teknologidirektør Mary Lou Jepsen gikk av i januar mens programvaredirektør Walter Bender forlot OLPC i april. Krstic gikk av i mars.

Enterprise