Online-bru til betalingskort

NY BETALINGSLØSNING: Stripe legger til rette for at virksomheter kan akseptere mange ulike betalingsformer. (Illustrasjonsfoto: Istock)

Online-bru til betalingskort

Stripe heter en ny betalingstjeneste som nå etablerer seg I de nordiske landene. Med denne tjenesten gjør Stripe det enkelt for bedriftene å akseptere mange ulike online betalingsformer.

- Betaling over Internett er fortsatt lite utbredt. Vår betalingstjeneste gjør det enkelt for bedriftene å tilby online betaling uavhengig av hvilke kredittkort eller mobile betalingstjenester kundene bruker. Stripe sørger for at når kundene er godkjent en gang, kan de bruke online betaling enkelt og greit, sier lederen for selskapet John Collison som denne uka besøkte Stockholm for å lansere tjenesten i alle nordiske land.

Utgangspunktet er at bare fem prosent av den globale betalingen skjer online til tross for at Internett har eksistert i 20 år. En årsak er rigorøse godkjenningsrutiner i bankene og at hver institusjon ofte krever sin godkjenning.

- Vi henvender oss til bedrifter som ønsker å legge enkelt til rette for online betaling. Vi har alt noen kunder i Norden blant annet Anton Sport i Norge. Ved å bruke Stripe tilrettelegger bedriftene for at alle som har et kredittkort enkelt kan benytte online betaling, sier Collison.

Stripe har også tilrettelagt for enkel mobil betaling og har partner-avtaler med blant andre Apple Pay, Android Pay, Alipay, Facebook, Twitter and Pinterest for å nevne noen.

På vei ut i verden

Stripe ble startet I 2011  I California og har nå virksomhet i et 20-talls land og systemet kan akseptere kredit- og debitkort i 139 land. Er kundene først godkjent i Stripe kan de benytte mange kjente kredittkort og mobile betalingsløsninger uten separate og rigorøse godkjenningsrutiner.

Det er ingen setup-avgift eller månedlig avgift. Stripe tar to kroner for hver transaksjon pluss 1,9-2,9  prosent avhengig av korttype av beløpet som overføres.

Enterprise