Oppdatert vaskerobot

Oppdatert vaskerobot

Kan vaske tre ganger så mye som forgjengeren.

Det er i overkant av et år siden iRobot kom med en oppdatert versjon av sin vaskerobot, Scooba 230. Den gangen gikk designen fra å være litt puck-lignende og stor, omtrent i samme stil som selskapets støvsugerroboter, til å bli langt mindre. Samtidig ble den ifølge selskapet både smartere og mer effektiv.

Nå melder selskapet at de har en ny vaskerobot på gang. Scooba 390 er langt større enn lillebror 230, noe som blant annet gjør at den kan vaske mer før den trenger tilsyn. Mens den lille 230-modellen taklet å vaske omtrent 14 kvadratmeter før vann og vaskemiddel var klart for utskifting, skal Scooba 390 klare å gjøre opp mot 42 kvadratmeter med gulv gullende rene før roboten trenger tilsyn. Dermed er man ikke lenger begrenset til å vaske et par små rom, men kan kanskje ta både stue, spisestue og kjøkken før det er på tide å pleie roboten litt.

Som med tidligere modeller, vil også Scooba 390 rengjøre gulvet med en tre-stegs prosess. Først feier den opp løs skitt, så vasker den over med vann og vaskemiddel, før en nal og fører vannet mot en oppsamler. Det rene og det møkkete vannet ligger i hver sin beholder inne i roboten.

iRotob Scooba 390 skal være omtrent like intelligent som sine støvsugende brødre og søstre, og er i stand til å forsere dørstokker eller falle ned trapper. Vaskeroboten skal også skjønne å holde sine våte lanker unna tepper og matter på gulvene. Jobben med å rengjøre det overlater den like godt til Roomba-støvsugerne.

Den nye vaskeroboten skal være klar for salg i løpet av april. Prisen på selskapets hjemmeside ligger på omtrent 500 dollar, og vi gjetter at prisen vil ende et sted i overkant av 3 000 kroner her til lands.

Enterprise