Optimisme tross Yahoo-tap

Optimisme tross Yahoo-tap

Yahoo tapte over to milliarder norske kroner forrige kvartal. Men den nye toppsjefen er optimistisk.

Yahoo bokførte et tap på 303 millioner dollar i fjerde kvartal i fjor. Inntektene sto rimelige stille på 1,81 milliarder dollar, en nedgang på en prosent i forhold til fjerde kvartal i 2007.

Men på tross av de dystre økonomiske utsiktene er den nye toppsjefen optimistisk.

- Jeg har møtt en fantastisk energi, positive holdninger og en vilje til å skape en best mulig opplevelse for våre brukere blant våre ansatte, sier toppsjef Carol Bartz i Yahoo til Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

LES OGSÅ: Dette er den nye Yahoo-sjefen

- Det er imidlertid områder vi må bearbeide og fokusere sterkere på. Jeg kommer til å arbeide effektivt med å møte disse problemene og utnytte våre urolige muligheter, sier hun videre.

Carol Barts tok over posten som toppsjef for bare to uker siden. Hun etterfulgte Yahoos medgründer, Jerry Yang, som måtte gå i november i fjor.

Yahoo har allerede innført en rekke innsparingstiltak. Blant annet har 1600 personer fått sparken og selskapet har lagt ned kontorer rundt om i verden.

For 2008 som helhet omsatte Yahoo for 7,21 milliarder dollar, en økning på tre prosent i forhold til 2007. Nettogevinsten for 2008 landet på 424 millioner dollar, en nedgang fra 660 millioner i 2007.

Les om:

Enterprise