Oracle bedre enn ventet

Oracle bedre enn ventet

It-industrien puster lettet ut etter at Oracles kvartalsresultater innfridde forventningene.

Det var knyttet store forventninger til Oracles kvartalsresultater, siden selskapet er det første av de største globale it-selskapene som rapporterer kvartalsresultater som inneholder krisemånedene januar og februar.

Men Oracle skuffet ikke. Selskapet øker omsetningen med to prosent i sitt tredje kvartal, til 5,45 milliarder dollar. Resultatet faller likevel med en prosent, til 1,3 milliarder dollar. I finanskrisetider er likevel tallene bedre enn ventet.

Flere lisenser

Oracle mister inntekter både fra lisenser og tjenester. Nøkkelindikatoren programlisenser falt med seks prosent, mens tjenestedelen minsket med åtte prosent. Valutatap får mye av skylden.

- Ser man bort fra valutasvingningene, så solgte vi faktisk flere nye lisenser i år enn i fjor, sier Oracle-sjef Larry Ellison til Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

Vedlikehold, oppdateringer og support økte imidlertid med elleve prosent.

- I en lavkonjunktur er det en sterk prestasjon, mener Ellison.

Bedre rustet

Selskapet planlegger å slipper flere nye applikasjoner i løpet av de neste månedene, blant annet databasen Oracle Database 11g Release 2 og mellomvaren Oracle Fusion Middleware 11G.

Som vanlig skrøt sjefen hemningsløst av sitt eget selskap, og mente de er langt bedre rustet for nedgangstidene enn sine konkurrenter.

– Vi har bedre applikasjoner enn SAP. På databaser tar vi markedsandeler fra Microsoft og IBM, sier Ellison.

Les om:

Enterprise