Oracle investerer i Sparc og Solaris

Oracle investerer i Sparc og Solaris

Kundeflukt fra Sun har tvunget Oracle på banen med annonsekampanje.

Oracle har væt svært ordknapp i tiden etter oppkjøpet av Sun. Men det ble slutt stillheten i en annonsekampanje rettet mot Suns kunder. Målet med kampanjen er å unngå at flere forlater Sparc og Solaris-plattformene.

I Oracles annonse rettet mot Sun-kundene, gis en rekke løfter; som blant annet å investere "mer enn Sun gjør nå" i utviklingen av Sparc og Solaris, så vel som å bedre service og brukerstøtte. Oracle argumenterer med at selskapet innehar dobbelt så mange maskinvareeksperter enn Sun har nå.

Analytikere amerikanske Computerworld har snakket med betegner trekket som defensivt, og at Oracle ikke svarer på de store spørsmålene rundt oppkjøpet på nærmere 45 milliarder norske kroner (4,7 millarder dollar).

Helt siden Oracle offentliggjorde oppkjøpsplanene av Sun i april i år, har konkurrenter som IBM og HP saumfart markedet for Sun-kunder som bruker prosessoren Sparc og operativsystemet Solaris.

Salgssvikt

Blant maskinvareleverandørene var det Sun som opplevde det kraftigste fallet i serversalget i andre kvartal i år. Noe som kan være et tegn på at Oracles oppkjøp kan forvitre Suns verdi.

Oracle skulle gjerne ha fullført oppkjøpet, men EU holder igjen for å utrede eventuelle skade sammenslåingen kan få på databasemarkedet. Først i midten av januar 2010 vil EU konkludere. Dermed er det fortsatt usikkerhet rundt hva som egentlig kommer ut av Oracle/Sun.

Det høres kanskje litt lettvint ut når Oracle i annonsen sier at de investerer mer enn Sun gjør - akkurat nå - når det sannsynligvis foregår svært lite hos Sun i påvente av en avklaring om fremtiden.

- Annonsen høres overbevisende ut. Men ”mer enn Sun gjør nå” betyr ingen ting om Sun faktisk har kuttet drastisk i utviklingen grunnet stupende salgstall, sier bransjeanalytiker Rich Partridge hos Ideas International til amerikanske Computerworld.

- Jeg tror noen i Oracle plutselig innså at Sun blødde så kraftig at det bare ville være igjen en brøkdel av selskapets verdi når Oracle endelig fikk kontroll, sier den uavhengige analytikerne Rob Enderle til amerikanske Computerworld.

Les om:

Enterprise