Oracle lanserer Cloud Office 1.0

Oracle lanserer Cloud Office 1.0

Utfordrer Microsoft og Google i nettskyen med ny kontorpakke.

Nå kaster Oracle seg inn i kampen om nettskykontorkundene, med sin lansering av Cloud Office 1.0.

Cloud Office er integrert med Oracles Open Office, som ble lansert i versjon 3.3 onsdag. Likesom Open Office er Cloud Office basert på ODF (Open Document Format). Løsningen tilbyr regneark, tekstbehandler og presentasjonsapplikasjoner, og ifølge Oracle er pakken Microsoft Office-kompatibel.

Brukere skal kunne bruke skytjenesten til å samarbeide med dokumenter via nett og skal også kunne aksessere dem fra mobilenheter, men Oracle har ikke gitt ut informasjon om hvilke mobile enheter som er støttet.

Folk skal kunne legge seg inn i nettskyen til Oracle eller legge løsningen inn i eget serverhierarki, ifølge Oracle. Løsningen skal selges til bedrifter som Cloud Office Professional Edition.

Årsutgifter

Oracle skal også selge tjenesten til telekomoperatører og internettleverandører, i skreddersydd utgave, slik at disse igjen kan tilby tjenestene til sine kunder.

En lisens for proffutgaven koster 90 dollar, pluss 22 prosent i årlige vedlikeholdsutgifter. For Home-utgaven, som foreløpig ikke er tilgjengelig, er prisen 40 dollar når den selges gjennom telekomoperatører eller internettleverandører, forutsatt at den videreselgende underleverandøren står for support.

En talskvinne for Oracle informerer Computerworlds nyhetstjeneste om at Cloud Office også er tilgjengelig i abonnementsform, 40 dollar i året per bruker for proffutgaven og 20 dollar året per bruker for standardutgaven.

Kostnaden kan være et spark i magen til Google, som risikerer å miste prisbevisste kunder ettersom deres tjeneste koster 50 dollar per bruker per år. Oracle har en lang vei for å ta igjen konkurrenter, som også inkluderer Microsoft og til og med Adobe, men håper å dekke inn gapet ved å tilby mer fleksible og åpne alternativer.

Microsoft-samspill koster

Når det gjelder desktoppakken Open Office 3.3 selges standardutgaven for 50 dollar i året for selskaper opptil 99 ansatte. Enterprise-utgaven, som inkluderer flere verktøy, koblinger og støtte plattformer, koster 90 dollar per bruker for bedrifter med minst 100 ansatte.

Å få Oracles pakke til å samarbeide med Microsoft Office må du derimot betale mer for, 90 dollar per bruker koster et ODF-innstikk som lar deg dele filer mellom Open Office og Microsoft Office. Denne funksjonen var gratis under Suns eierskap. Oracle fremhever likevel at kunder kan redusere sine Office-lisenser med opptil 80 prosent ved å bruke Open Office.

Oracle har blitt møtt av skepsis av ressurspersoner bak Openoffice.org, åpen kildekode-varianten av Openoffice, basert på frykt for at selskapet vil slutte å støtte tiltaket. En hel del Openoffice.org-utviklere har nylig brutt ut og lansert Libreoffice. Oracle gikk i ettertid ut og sa de fortsatt vil fortsette sine forpliktelser til Openoffice.org. Oracle har ikke gitt noen indikasjoner under onsdagens lansering om Cloud Office også slippes som åpen kildekode.

Les om:

Enterprise