Oracle lover støtte til Openoffice.org

Oracle lover støtte til Openoffice.org

Openoffice skal videreutvikles som åpen kildekode, lover Oracle.

I det siste er det sådd tvil rundt Oracles planer for Openoffice, prosjektet med kontorstøtteprogrammer i åpen kildekode som ble startet av Sun, som nå eies av Oracle.

Oracle er ikke kjent for å være ivrig tilhenger av åpen kildekode, og mange har uttrykt tvil om selskapets støtte til det populære prosjektet. For to uker siden brøt sågar en gruppering ut og dannet The Document Foundation med prosjektet LibreOffice som et alternativ til Oracles kontorpakke.

Skal utvikles

Oracle forsøker nå å rydde tvilen av veien. Programmerere og testere i Oracle "skal fortsette å utvikle, forbedre og støtte Openoffice.org som åpen kildekode, ved å bygge på de 7,5 millioner kodelinjene som allerede eksisterer", proklamerer selskapet i en uttalelse, ifølge Computerworlds nyhetstjeneste.

Oracle skal blant annet delta på ODF Plugfest i Brussel senere i oktober. De oppfordrer også eksterne utviklere til å bidra i prosjektet.

Libreoffice i beta

Libreoffice har støtte fra blant andre Google, Red Hat og Novell, og har gått kraftig ut mot "monopolleverandører". Libreoffice er imot kommersielle versjoner av Openoffice, og har oppfordret Oracle til å slutte seg til prosjektet og gi bort merkenavnet Openoffice.org. Merkenavnet Openoffice eies forøvrig av et nederlandsk selskap, og kontorpakken har derfor måttet ta .org-endelsen.

Betaversjonen av Libreoffice skal allerede ha blitt lastet ned 80.000 ganger, ifølge gruppen.

Enterprise