Oracle på krigsstien

Oracle på krigsstien

Oracle samarbeider med HP for å produsere maskinvare, og vil gå i strupen på både IBM og Microsoft.

Oracle kaster seg på maskinvarebølgen og byr opp IBM til dansekonkurranse med sin nye database- og datamaskinpakke. Pakka er laget i samarbeid med HP, og det er nærmere bestemt databasen Exadata som blandes med en Proliant-server fra HP. Administrerende direktør i Oracle Larry Ellison tar gjerne på seg hoveddelen av æren for pakka.

- Oracle er nå også en hardwareleverandør. Vi snakker ikke om noen Ipod Nano her. Dere kommer til å måtte jobbe om dere skal lykkes med å fylle denne med musikk, sa han ifølge Computer Sweden under hovedtalen sin på konferansen Oracle Openworld.

Knurrer mot Microsoft også

Men det er ikke bare IBM som skal utfordres. På konferansen ble det klart at selskapet i tillegg kvesser klørne mot Microsoft. Både Sharepoint og Office Communication Server, som sammen med IBM Lotus har fått regjere fritt på markedet for kommunikasjon og dokumentdeling, får nå en konkurrent i Oracle Beehive.

- Beehive kan sameksistere med for eksempel Exchange, så foretakene trenger ikke migrere direkte til Beehive, sier viseadministrerende Oracle-direktør Charles Phillips.

Hele poenget med Beehive skal være å slippe et splittet miljø, der hver applikasjon har sin egen database, administrasjon og sikkerhetsløsning. Oracle ønsker å tilby et enhetlig miljø, noe firmaet hevder konkurrentene sliter med.

- Situasjonen der ute ser mest ut som en sykdom, vi kaller det for «collaboration fragmentation», sier produktutviklingsansvarlig i Oracle, Chuck Rozwat.

Blandete analyser

Gartners analytikere er delte i synet på HP - Oracle-samkjøringen. Kenneth Chin mener selskapet bør la HP håndtere hele maskinvare-prosessen, inkludert salg – siden dette er noe de allerede er gode på, mens Donald Feinberg mener Oracle selv må satse på hardware for å øke sin vekst og inntekt. Det de to derimot er enige i, er at Oracle tjener mer på det hele enn HP.

- Jeg skjønner ikke hva HP tjener på å hoppe til sengs med Oracle, sier Chin.

Når det gjelder Oracle Beehive stiller analytiker James Lundy seg tvilsom til hvor vidt Oracle kommer til å vinne noen større markedsandel.

- Det blir tøft for Beehive. Microsoft har allerede tatt en betydelig andel Sharepoint-kunder, sier han ifølge Computer Sweden.

Les om:

Enterprise