Oracle-resultatene skuffet

Oracle-resultatene skuffet

Nysalget av lisenser stuper og Oracle-omsetningen falt med fem prosent.

Oracle leverte et resultat på 1,1 milliard dollar, men omsetningen falt med hele fem prosent, til 5,1 milliarder dollar, i selskapets første regnskapskvartal. Tallene sendte Oracle-aksjen ned fire prosent i etterhandelen på Nasdaq.

Nysalg av programvarelisenser falt med 17 prosent sammenliknet med fjoråret, og endte på 1 milliard dollar. I kjølvannet av finanskrisen er kundene altså fortsatt forsiktige med å investere i programvare.

Selskapet mener det sviktende lisenssalget delvis skyldes dårlig butikk hos andre programvareleverandører.

- De selger mindre av sine applikasjoner, og dermed fører de mindre databaser med seg, sa finansdirektør Safra Catz i en telefonkonferanse med journalister etter resultatpresentasjonen.

Ser mot IBM

Toppsjef Larry Ellison la flere ganger vekt på konkurransen med IBM, som Oracle snart vil møte både på maskinvare- og programvaremarkedet.

- Selskapet er godt posisjonert for å konkurrere med IBM med sine nylig oppdaterte database- og mellomvareprodukter, mener Ellison.

I går offentliggjorde Oracle Exadata Database Machine Version 2, et høyskala database- og lagringssystem, og det første produktet selskapet lanserer etter sammenslåingen med Sun. Fusjonen granskes fortsatt av EUs konkurransemyndigheter, og Oracle hadde ikke noe nytt om avtalen onsdag.

Les om:

Enterprise