Oracle-sjefen går av

Oracle-sjefen går av

Larry Elison vil ikke lenger være konsernsjef.

Oracles store personlighet Larry Ellison har med umiddelbar virkning sagt fra seg konsernsjef-tittelen, melder Techcrunch.

Han overlater rollen til tidligere HP-sjef Mark Hurd og Safra Catz. De to skal dele opgavene seg i mellom, og mens Catz skal ta seg av økonomi og produksjon, vil Hurd håndtere salg.

Hurd forlot HP i all hast i 2010 eller anklager om dårlig forretningsskikk og seksuell trakassering av kvinnelig medarbeider. Ellison kalte HP sin beslutning "idiotisk", og snappt neste umidelbart opp mannen. Det ble det krangel og søksmål av.

Det å ha to personer som deler konsernsjef-rollen er uvanlig, og at Ellison skulle gi fra seg utøvende ledelse på denne måten var for mange svært uventet, og førte naturligvis til at selskapets verdi falt på børsen, med 2,5 prosent. Om det skyldes mistro til Hurd og Catz eller Ellisons tilbaketrekking er vanskelig å si.

Men selv om han ha gitt fra seg tittelen, betyr dette selvsagt ikke at Ellison slutter i sitt eget selskap. Han skal fortsette som teknologidirektør og styreleder i selskapet. Og kan dermed fortsette å påvirke - og ta - beslutninger.

Les om:

Enterprise