Oracle og Sun med OLTP-server

Oracle og Sun med OLTP-server

Lanserer kjapp OLTP- og datavarehusserver som sitt første felles produkt.

Nå kommer et høyskala database- og lagringssystem fra Oracle og Sun – det første produktet duoen lanserer etter sammenslåingen.

Maskinen er en såkalt OLTP-server, som betyr at den kan håndtere nettransaksjoner. Det klingende navnet er Exadata Database Machine Version 2 (EDM V2), og kombinerer Intel-maskinvare og Sun-maskinvare med Oracles database og lagringshåndteringsprogramvare i rack-form. Systemet er ment for de store bedriftene som trenger nettransaksjonshåndtering og datavarehus.

Du kan putte inn uvanlig mye flash-basert minne i systemet, opptil 5 TB om du fyller opp racket. Dermed er du sikret at OLTP-transaksjonene går unna.

Mange hadde forventet at lanseringen ville bruke Sun Ultrasparc T2-prosessorer, men det bruker altså Intel i stedet. I tillegg bruker det Linux i stedet for Sun Solaris. Oracle har tidligere uttalt at de vil støtte Sun Sparc-arkitekturen i fremtiden.

Dobbelt så kjapp som V1

Forkskjellen på EDM V2 og EDM V1 er at den første utgaven kun var for datavarehus.

- Exadata Version 2 er dobbelt så kjapp som versjon 1 for datavarehus, og er den eneste databasemaskinen som kan kjøre OLTP-applikasjoner, sa Oracle-sjef Larry Ellison under lanseringen i går.

EDM V1 var i sin tid verdens kjappeste maskin for datavarehus, ifølge Ellison. Den var basert på HP Proliant G5-servere, mens den nye utgvaven bruker Suns Fire X4275-servere med Intels firekjernes Nehalem-prosesorer. I tillegg er det kjappere minne (DDR3), infiniband og lagringskomponenter.

Dette gjør maskinen kjappere, men smellbongbongen på kransekaka er flash-basert minne som Sun brukte i sine lagringsservere. Les videre på neste side!

Les om:

Enterprise