Øst-London skal bli nytt Silicon Valley

Øst-London skal bli nytt Silicon Valley

Den britiske statsministeren har store ambisjoner for London by.

Statsminister i Storbritannia, David Cameron, vil skape et nyt Silicon Valley i Øst-London. Planen er ifølge BBC å gjøre området til «et av verdens store teknologisentre». Statsministeren hevder videre selskaper som Google, Facebook, British Telecom og Cisco er interessert i utviklingen.

Målet er at Øst-London skal bli en direkte konkurrent av Silicon Valley, og Cameron snakket varmt om temaet i en tale fredag.

- Akkurat nå har Silicon Valley den ledende posisjonen i verdenen for høyteknologisk vekst og innovasjon. Men det er ingen grunn til hvorfor de skal fortsette å få være så dominerende.

Håpet er at private teknologiselskaper skal kunne bidra med arbeidsplasser når Storbritannia må kutte i offentlige it-ansatte. The Olympic Park Arena som skal huse OL i London i 2012 er også inkludert i planene.

I USA har antallet tilgjengelige tekniske fulltidsjobber økt med 46 prosent det siste året, og Silicon Valley er blant områdene som drar snittet opp, ifølge ferske undersøkelser.

I Norge prøvde man en gang i tiden å lage et slags Silicon Valley ved den gamle flyplassen Fornebu, der it-fagmiljøet skulle konsolideres. Men it-selskapene i Oslo ligger nå spredt fra Fornebu, via Lilleaker, til Skøyen – og kalles av enkelte «it-bananen» - og har ikke blitt den konsentrerte smeltedigelen for it som mange hadde håpet på.

Les om:

Enterprise