Outsourcer driften, insourcer styringen

Outsourcer driften, insourcer styringen

Veolia Miljø velger Pearl Consulting til Sap-drift de neste tre årene.

Veolia Miljø outsourcer driften av sin Sap-løsning, og det er Pearl Consulting som har fått kontrakten.

Avtalen skal løpe i tre år, men partene ønsker ikke å oppgi noen estimert kontraktsverdi.

- Avtalen er betydelig og gir en signaleffekt. Den er viktig for oss strategisk, sier Ingemar Goksøyr, administrerende direktør i Pearl, til Computerworld.

Drift

Veolia er Norges største leverandør av miljø- og gjenvinningstjenester, med nærmere 1.300 ansatte og en omsetning over tre milliarder kroner. I dag kjører selskapet en bransjeløsning kalt SAP Waste and Recycling i kombinasjon med standard SAP på ordrehåndtering og finans.

Nå har Veolia valgt en hybridmodell hvor de kjøper drift, men kjører på egen infrastruktur i eget datasenter.

- Tidligere hadde vi outsourcet Sap Application Management. Det har vi nå insourcet. Derimot har vi outsourcet driften av Sap. Dette skiftet har vært en stor suksess for oss, sier it-sjef Erik Jahre i Veolia Miljø til Computerworld.

Heller viktig hos liten

Pearl Consulting tar i bruk egenutviklede monitoreringsverktøy hos Veolia Miljø for å etablere en effektiv ressursorganisasjon på drift.

Ifølge Jahre ble Pearl foretrukket blant annet fordi de har et profesjonelt driftsmiljø, høy SAP-kompetanse og engasjement.

- I tillegg er det bedre å være en viktig kunde hos en mindre aktør, enn en liten kunde i et stort system, mener Jahre.

- Drift er mer enn hyllevare. Selv om det er en standardisert leveranse, er det ikke ensbetydende med enkelt. Sap Basis er et krevende fagfelt og det er utfordrende å utvikle tilstrekkelig kompetanse og kapasitet for en liten organisasjon som oss, sier Jahre.

Les om:

Enterprise