- Outsourcing blir billigere

- Outsourcing blir billigere

Prisene på outsourcing-tjenester vil falle mellom fem og 20 prosent i 2010, konkluderer Gartner.

På grunn av usikkert økonomisk klima vil outsourcingprisene falle mellom fem og 20 prosent i løpet av de neste to årene, spår analyseselskapet Gartner. Årsaken kommer til å være økende konkurranse mellom tradisjonelle og nye tilbydere. Som en tilleggsårsak kommer kundene til å være enormt bevisst på kostnader.

- Uavhengig av den relative styrken til outsourcing i krisetider, rapporterer mange klienter intense diskusjoner og harde forhandlinger med leverandør om vilkår og betingelser (T&C), tjenestenivåavtaler (SLA), gebyrer, volum og lavkostnads offshore-leveranser, sier Gartner-direktør Claudio Da Rold.

Han legger til at indiske offshore-leverandører har opplevd et voldsomt prispress etter hendelser som terroristangrepet i Mumbai, Satyam-skandalen, ustabilitet i rupi-valutaten og fortsettende lønnsinflasjon.

Dette er prisfallet fordelt på tjenesteområder:

  • Datasenter: Fem til 15 prosent
  • Brukerstøtte: Fem til 10 prosent
  • Nettverk: Ti til 15 prosent
  • Application hosting: Ti til 20 prosent

Gratner understreker at dette vil variere fra land til land. Deres råd er kort oppsummert å ikke selge seg for billig, samtidig som man ikke må si seg uvillig til å gå i forhandlinger. For begge deler kan føre til konkurs for en av partene.

Enterprise