- Outsourcing kan være smertefullt

- Outsourcing kan være smertefullt

IT-SJEFEN: It-manager Knut Lillefjære i Ringnes husker godt da Carlsberg begynte å outsource, men ikke like godt navnet på franske forfattere.

- Hva bruker du mesteparten av arbeidstiden til?

- Å koordinere funksjonsområdenes utviklingsbehov, når disse trenger it-støtte. Og så er jeg jo hovedkontakten i Ringnes til Carlsbergs sentrale it-selskap i København.

- Hva foretrekker du, Windows, Mac eller Linux?

- Vi bruker for så vidt bare Windows, så jeg har ikke så mye valg der. Men med 35 års erfaring innen it, har jeg knust på både Mac og Linux.

- Finnes det et kontorliv utenfor MS Office?

- Hehe, hva mener du med det? Hele vår platform er enten Microsoft eller SAP, det er det Carlsberg har valgt å bygge det meste på. Så her er det Office og Outlook.

- Hva slags regler har dere for bruk av Facebook og andre nettsamfunn?

- Vi har ikke spesielle regler foreløpig, men en generell it-policy på hva ansatte kan og bør gjøre. Men det er nettopp etablert et sikkerhets-forum hvor disse tingene kan bli tatt opp på nytt.

- Bør teknologer bestemme teknologi-investeringer?

- Det er en forretningsmessig investering. Om ikke teknologer kan begrunne forretningsmessig, så kommer de ingen vei.

- Outsourcing, plage eller saliggjørende?

- Det er både óg, det er helt sikkert. Vår tidligere it-avdeling ble flyttet til København, og nå har Carlsberg outsourcet en del til IBM. Det gir muligheter, men det er ofte er veldig sterk fokus på kostnadsbesparelser, og den første tiden kan det være svært smertefullt.

- Hva er din favorittprogramvare som ikke er jobbrelatert?

- Jeg har en del sider på nettet som jeg bruker. Først og fremst for å følge med på hva skjer innen primære jobbområder. Privat så bruker jeg Google en del, og oversettelsesprogrammer.

- Siste bok du leste?

- Hva heter den? En fransk forfatterinne, det var en murstein på 600 sider, oversatt til nynorsk. Veldig morsom!

- Hvem skal svare neste uke?

- En gammel venn, Johs. Utne, it-sjef i Stabburet.

Enterprise