Over og ut for Windows RT?

Over og ut for Windows RT?

Microsoft-leder sier man er klar til å trekke ut pluggen.

Julie Larson-Green, direktør for enheter og tjenester hos Microsoft, har på en konferanse mer enn antydet at det går mot slutten for Windows RT.

Nederlag i markedet, et stort økonomisk tap og forbedret Haswell-brikke gjør at Microsoft forbereder seg til å avslutte RT-eksperimentet på ARM-prosessor.

Apple har to operativsystemer: iOS for mobile enheter og OS X Mavericks for Mac-ene, det være seg stasjonær eller bærbar. Microsoft har (minst) tre operativsystemet: Det klassiske Windows for stasjonære og bærbare, ett for mobile enheter (Windows Phone) - og ett til, Windows RT.

Windows RT fyller et behov som Microsoft selv nå ser ikke finnes lengre. De nye Haswell-brikkene til Intel har forbedret batterilevetiden på bærbare som kjører vanlig Windows 7/8, mens Windows Phone også vil komme til tablets.

Windows RT var vanlig Windows med inkludert Office for tablet på ARM. - Ideen var å lage et nøkkelferdig system à la iPad, sier Julie Larson-Green, direktør for enheter og tjenester hos Microsoft.

Men noe særlig app-økosystem materialiserte seg aldri. Microsoft selv sier nå at de ikke klarte å kommunisere tanken bak platformen godt nok til forbrukerene, og ser for seg å legge ned hele prosjektet. Dette i henhold til bemerkninger Larson-Green ga på en UBS investor-konferanse.

Per idag er det kun Microsoft selv som lager RT-produkter, da inkludert Nokia. Rådgiver Richard Windsor ser for seg at Microsoft vil skrinlegge Windows RT i løpet av 2014 i all stillhet, og at det aldri vil komme noe Surface 3-brett eller en oppfølger til Nokia 2520.

Via The Guardian

Les om:

Enterprise