Parallels Access lansert

Parallels Access lansert

Den ultimate fjernpåloggings-løsningen for iPad?

Adgang til Mac-en hjemme eller Windows-boksen på jobben?

Si at du er ute på tjenestereise, men har glemt å ta med deg en fil som finnes på Mac-en hjemme, eller på Windows-maskinen på jobb. Og si at ingen andre er tilstede.

Fjernt og nært

Løsningen på denne floken kalles fjernpålogging, og gir deg aksess til en datamaskin fra en annen over en nettlinje. Greit nok - støtte for dette er innebygd i både Mac OS X og Windows, så du trenger bare den rette programvaren.

Men hva hvis du bare har med deg din iPad? Et høyaktuelt senario med tanke på hvor lite den bidrar til reisevekten, i tillegg til at den etterhvert fyller utrolig mange behov.

Det finnes en redning, der også. Vi har tidligere skrevet om LogMeIn-løsningen - som enkelt forklart er en app som installeres på din iPad og en liten klient som kjører stille og rolig i bakgrunnen på en Mac eller pc. Løser elegant også (det høyst suspekte) fraværet av MS Office på iPad.

Største utfordring - sett bord ifra båndbredden? Navigering av den eksterne maskinen på iPad-skjermen.

Parallels Access for iPad

Parallels, kjent fra virtualiserings-løsningen Desktop for Mac som lar deg kjøre Windows under Mac OSX, har nå lansert en iPad-app kalt Access med det mål for øye også å løse navigerings-problematikken. Og de har langt på vei klart det.

Parallles Access følger samme mønster med en app på iPad og en klient på datamaskinen. Oppsettet er såre enkelt - du trenger kun å registrere en konto. Første gang du kobler deg til en maskin utenfra, tar det litt tid å gå gjennom oppsettet, men i mellomtiden blir du vist en introduksjonsvideo som forklarer hvordan du manøvrerer deg rundt.

En, to, tre

Access har gjort noen smarte grep: For det første har de gjort det slik at applkasjoner på datamaskinen vises som apper med et lite ikon på iPad-en. Å starte MS Word blir det samme som å tappe på et lite app-ikon.

For det andre kan du velge om du vil være i tradisjonell skrivebords- og vindus-modus der disse kan ha ulik skalering - eller en fullskjerms-visning der du bytter mellom applikasjoner via en hurtigtast. Det siste er definitivt å foretrekke.

For det tredje har de løst mus-navigeringen slik at det er enkelt både å enkelt- og dobbeltklikke i tillegg til høyre-klikk og klikk-og-dra-operasjoner.

Og for det fjerde benyttes kjente iOS-grep for alt fra å skrolle i dokumenter (vanlig dra-bevegelse) til klipp-og-lim-funksjoner.

Løsningen er besnærende på mange måter, og har selvfølgelig også den fordelen at du kan jobbe mot serveren din eksterne maskin er knyttet til, med firma-oppsett, maler, intranett og det hele.

Pris

Parallels Access for iPad koster 80 dollar i året (i underkant av 500 kroner) per maskin du vil fjernstyr - så helt gratis er løsningen ikke. Selve iPad-appen koster ingenting. Mac-klienten er offisielt lansert, men du kan teste den gratis i to uker. Windows-klienten er fremdeles i beta, og er gratis i bruk inntil lansering (eller i 90 dager).

Du kan lese mer om Parallels Access for iPad her . Der finner du også lenker til klientene og appen. Sjekk også ut en promo-video nedenfor.

Via Parallels

Les om:

Enterprise