Parallels oppdatert for Lion

Parallels oppdatert for Lion

Og du kan fjernstyre Mac OS X og Windows fra iPad og iPhone.

Parallels Desktop for Mac, en populær virtualiseringsløsning for å kjøre Windows på Mac, er oppdatert for Lion.

For deg som lever i en parallell verden, vil disse nå eksistere enda glattere side om side under OS X 10.7 Lion.

Parallels Desktop for Mac var den første virtualiseringsløsningen for Mac som lot deg kjøre en Windows-installasjon virtuelt under OS X. Muligheten for dette kom til mange kontorrotters glede da Apple begynte å bruke Intel-prosessorer for en del år tilbake, og ble et alternativ til å starte Mac-en (snufs) komplett som en Windows-boks fra bunnen av, slik man måte gjøre med Apples egen løsning, Boot Camp.

Plutselig kunne alle IT-sjefens Windows-topptunge bedriftsløsninger kjøres smertefritt også på en Mac i et vindu, og for mange føltes det plutselig ikke så skummelt å ta skrittet over i eple-verdenen fordi man følte man samtidig hadde en slags livrem tilbake til det kjente og (u)kjære. Salget av Mac-er skjøt virkelig fart fra da av, og for mange er det ingen vei tilbake.

Men så er det fremdeles noen som trenger muligheten for å kunne kjøre Windows-applikasjoner på en Mac - enten det er på grunn av software-platformen i firmaet eller fordi det er PC-spill som ikke finnes for Mac. Eller om du for den saks skyld er nysgjerrig på å teste ut Linux. Det er der Parallels Desktop for Mac kommer inn. Det finnes også andre løsninger, som VMware Fusion, men mange holder en knapp på Parallels.

Og hva er så nytt i versjon 7? Parallels er nå godt integrert mot OS X 10.7 Lion, og utnytter Launchpad og Mission Control - også for Windows-programmer. iSight og FaceTime HD-kameraer kan deles i både Mac og Windows-applikasjoner, det er støtte for opptil 1 GB med skjerm-grafikk, og Parallels kan utnytte fullskjerm-modusen i Lion og da bli en helt egen 'space'.

I alt er det mer enn 90 nye funksjoner i versjon 7, ifølge Parallels.

Kjøp Windows fra Parallels

Ny Mac, men trenger Windows virtualisert - og så har du ikke Windows? Også dette kan Parallels hjelpe deg med. Du kan kjøpe en Windows-installasjon rett fra Desktop for Mac 7, og du trenger ikke være brydd med å løpe i butikken for å kjøpe en eske som likevel kommer til å støve ned og samle plass i hyllen.

Faktisk kan OS X 10.7 Lion i seg selv nå bli virtualisert - tidligere kunne bare OS X 10.6 SnowLeopard virtualiseres som server-variant. Med andre ord kan du nå fritt installere test-miljøer av OS X Lion som er adskilt fra den fysiske maskinen. Lion-lisensen din tillater opptil 5 parallell-installasjoner til privat bruk.

Raskere

I tillegg har Parallels Desktop for Mac blitt raskere. Så mange flere funksjoner trenger man jo ofte ikke, men ytelsesforbedringer er meget kjærkomne innen virtualisering da det alltid er et visst systemtap. Filoperasjoner er raskere enn konkurrentenes løsninger, oppstart av Windows er opptil 60 prosent raskere, og 3D-grafikkytelsen er forbedret med inntil 45 prosent. Det merkes.

Fjernstyring fra iPad og iPhone

Parallels har også oppdatert sin iOS-app. Med mobilappen kan brukere blant annet skrive ut dokumenter, se på Flash-baserte nettsider og benytte seg av programmer som Outlook og Quicken via iPad, iPhone og iPod touch. Mobilappen krever ioS 4.3 eller senere og fungerer med Mac-er som har OS X Lion, Snow Leopard eller Leopard installert. Appen er også oppdatert med integrasjon mot Desktop for Mac 7.

Du kan fjern-logge deg inn på din egen Mac fra en iPad eller iPhone, starte virtuelle operativsystemer på denne maskinen og fjernstyre disse, klippe-og-lime, og til og med spille av musikk. En sysadmins drøm, med andre ord. Og for såvidt også en fjern-aksess og support-løsning for oss andre.

De som allerede er Parallels Desktop for Mac 6-kunder kan allerede nå oppgradere til versjon 7, mens nye kunder kan kjøpe ny-versjonen fra 7. september av. Oppgraderingen koster 50 dollar - omlag 270 kroner. Ny-versjonen koster 80 dollar.

Du kan lese mer om Parallels Desktop for Mac 7 her . Se en promo-video av Parallels Desktop for Mac 7 og Parallels Mobile nedenfor.

Parallels Mobile for iOS kan kjøpes til en introduksjonspris av 35 kroner i iTunes AppStore her . Ordinær pris er omtrent det fire-dobbelte.

Les om:

Enterprise