Paul Allen: - Windows 8 er forvirrende

Paul Allen: - Windows 8 er forvirrende

Microsoft-grunderen måtte klø seg i hodet da han testet Windows 8 for første gang.

Kort bakgrunn: I 1975 stiftet Paul Allen Microsoft sammen med Bill Gates. Han sluttet i 1983 etter å ha fått kreft. I dag eier han flere idrettslag.

Men nysgjerrigheten om hva Microsoft driver med, har selvfølgelig ikke forsvunnet. Han har nå testet Windows 8, og kommentert det kommende operativsystemet i sin blogg.

Han innrømmer at det er noen aspekter ved Windows 8 som får han til å lure, og mener operativsystemet i første omgang er forvirrende.

- Brukeropplevelsens oppdeling i to tilstander kan være årsak til forvirring, særlig fordi man kan kjøre to utgaver av den samme applikasjonen, slik som Internet Explorer, side om side, sier Allen.

Erfaringene er basert på Windows 8 Release Preview.

Få hint

Windows 8 har fått en del pepper for ulike årsaker, ofte på bakgrunn av hvordan brukersnittet ser ut. Det er som nevnt delt i to; den ene minner ganske mye om slik vi kjenner det i dag, men uten startknapp og startmeny, den andre kalles Modern eller Windows 8-stil - tidligere kalt Metro - og har et minimalistisk design, optimalisert for berøringsskjerm. Allen er enig med mye av kritikken på dette feltet:

- Underlig nok er det ikke mulig å sette den tradisjonelle desktoppen som standard, sier Allen, som mener at det burde vært mulig.

- Dette er en av de største enkeltendringer i Windows 8: Det velkjente startknappen mangler, legger han til.

Han er også enig med andre kritikere i at det er lite hjelp å hente for å lære seg det nye brukersnittet.

- Personlig mener jeg det ville vært flott å gi noen visuelle hint som indikerer at kommandoer er tilgjengelige, samt hvordan man kaller på dem.

Han stusser også over at slå av-knappen er såpass bortgjemt - du må inn i Charms-fanen og velge Innstillinger for å få fatt på den.

Vanesak

Men, sier han, man venner seg sikker til alt sammen.

- Selv om disse endringene kanskje vil være forvirrende i første omgang, vil de fleste av dem nok kjapt bli velkjente etter en kort tilvenningperiode.

Han er, tross alt, godt fornøyd med at Microsoft beveger seg i retning av et mer nettbrettvennlig system.

- Touch later til å være et naturlig skritt i operativsystemets utvikling, og jeg er ovebevist om at Windows 8 tilbyr de beste tradisjonelle Windows-funksjonene med tanke på en meget lovende fremtid, sier Allen.

Det overhodet ikke ofte man ser Allen uttale seg om nye Windows-versjoner, selv om han gjerne lufter sine meninger om Microsoft generelt.

Les om:

Enterprise